Krůtí s bulgurem, hráškem a fenyklem

Bulgur se vyrábí z tvrdých odrůd pšenice. Podrcená zrna jsou na přípravu rychlá a jednoduchá. Obsahují třeba vitamin A, fosfor, železo, hořčík a příznivě působí na nervovou soustavu.

Množství3 porce

Ingredience

 400 g krůtích prsou
 200 g bulguru
 150 g mraženého hrášku
 1 střední fenykl (bulva)
 30 g másla
 sýr Gran Moravia – dle chuti
 extra panenský olivový olej
 sůl
 špetka chilli vloček
 špetka sušeného oregana
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

2

Maso omyjte a nakrájejte na kostky.

3

Kostky masa dejte do zapékací mísy.

4

Očištěnou bulvu fenyklu nakrájejte na kousky a přidejte je k masu.

5

Maso a fenykl osolte a přidejte chilli vločky a oregano.

6

Vše spolu promíchejte.

7

Přidejte kousky másla a trošku olivového oleje.

8

Dejte do trouby péct na 40 minut.

9

Když jsou maso s fenyklem upečené, připravte si bulgur podle návodu na obalu – většinou se bulgur vaří v osolené vodě v poměru 1:2 po dobu 8 minut.

10

Když je bulgur hotový, přendejte jej do zapékací mísy k masu a fenyklu.

11

V tom samém hrnci či rendlíku nasucho orestujte hrášek. Jakmile změkne, přidejte ho k bulgurové směsi.

12

Podle chuti můžete navrch najemno nastrouhat sýr parmazánového typu, například Gran Moravia.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 400 g krůtích prsou
 200 g bulguru
 150 g mraženého hrášku
 1 střední fenykl (bulva)
 30 g másla
 sýr Gran Moravia – dle chuti
 extra panenský olivový olej
 sůl
 špetka chilli vloček
 špetka sušeného oregana

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

2

Maso omyjte a nakrájejte na kostky.

3

Kostky masa dejte do zapékací mísy.

4

Očištěnou bulvu fenyklu nakrájejte na kousky a přidejte je k masu.

5

Maso a fenykl osolte a přidejte chilli vločky a oregano.

6

Vše spolu promíchejte.

7

Přidejte kousky másla a trošku olivového oleje.

8

Dejte do trouby péct na 40 minut.

9

Když jsou maso s fenyklem upečené, připravte si bulgur podle návodu na obalu – většinou se bulgur vaří v osolené vodě v poměru 1:2 po dobu 8 minut.

10

Když je bulgur hotový, přendejte jej do zapékací mísy k masu a fenyklu.

11

V tom samém hrnci či rendlíku nasucho orestujte hrášek. Jakmile změkne, přidejte ho k bulgurové směsi.

12

Podle chuti můžete navrch najemno nastrouhat sýr parmazánového typu, například Gran Moravia.

Notes

Krůtí s bulgurem, hráškem a fenyklem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.