Bezhladoveni.cz

Brambory se zeleninou a indickým kořením

Kořeněných zeleninových receptů je nekonečně mnoho. Ten dnešní patří k lahodným, přesto velmi jednoduchým na přípravu. Vsaďte na sezónní zeleninu a směs výrazného indického koření.

Množství4 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 ½ kapusty
 ¼ květáku
 ¼ dýně Hokkaido
 2 menší brambory
 1 cibule
 1 lžička černých hořčičných semínek
 kousek čerstvého zázvoru
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Zelí očistěte a nakrájejte na tenké proužky.

2

Dýni nakrájejte na malé kostičky.

3

Květák rozdělte na menší růžičky.

4

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

5

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

6

V hluboké pánvi rozehřejte olej.

7

Do rozpáleného oleje přihoďte nadrobno nakrájený zázvor, cibuli, hořčičná semínka, kmín, chilli, kurkumu a všechny vůně nechte propojit.

8

Po chvilce přidejte do pánve také květák, zelí, dýni a brambory, zeleninu podlijte trochou vody a vařte pod pokličkou do změknutí.

9

Sabdží v závěru osolte a opepřete dle chuti.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 ½ kapusty
 ¼ květáku
 ¼ dýně Hokkaido
 2 menší brambory
 1 cibule
 1 lžička černých hořčičných semínek
 kousek čerstvého zázvoru

Postup

1

Zelí očistěte a nakrájejte na tenké proužky.

2

Dýni nakrájejte na malé kostičky.

3

Květák rozdělte na menší růžičky.

4

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

5

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

6

V hluboké pánvi rozehřejte olej.

7

Do rozpáleného oleje přihoďte nadrobno nakrájený zázvor, cibuli, hořčičná semínka, kmín, chilli, kurkumu a všechny vůně nechte propojit.

8

Po chvilce přidejte do pánve také květák, zelí, dýni a brambory, zeleninu podlijte trochou vody a vařte pod pokličkou do změknutí.

9

Sabdží v závěru osolte a opepřete dle chuti.

Brambory se zeleninou a indickým kořením

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama