Brambory se zeleninou a indickým kořením

Kořeněných zeleninových receptů je nekonečně mnoho. Ten dnešní patří k lahodným, přesto velmi jednoduchým na přípravu. Vsaďte na sezónní zeleninu a směs výrazného indického koření.

Množství4 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 ½ kapusty
 ¼ květáku
 ¼ dýně Hokkaido
 2 menší brambory
 1 cibule
 1 lžička černých hořčičných semínek
 kousek čerstvého zázvoru
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Zelí očistěte a nakrájejte na tenké proužky.

2

Dýni nakrájejte na malé kostičky.

3

Květák rozdělte na menší růžičky.

4

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

5

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

6

V hluboké pánvi rozehřejte olej.

7

Do rozpáleného oleje přihoďte nadrobno nakrájený zázvor, cibuli, hořčičná semínka, kmín, chilli, kurkumu a všechny vůně nechte propojit.

8

Po chvilce přidejte do pánve také květák, zelí, dýni a brambory, zeleninu podlijte trochou vody a vařte pod pokličkou do změknutí.

9

Sabdží v závěru osolte a opepřete dle chuti.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 ½ kapusty
 ¼ květáku
 ¼ dýně Hokkaido
 2 menší brambory
 1 cibule
 1 lžička černých hořčičných semínek
 kousek čerstvého zázvoru

Postup

1

Zelí očistěte a nakrájejte na tenké proužky.

2

Dýni nakrájejte na malé kostičky.

3

Květák rozdělte na menší růžičky.

4

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

5

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

6

V hluboké pánvi rozehřejte olej.

7

Do rozpáleného oleje přihoďte nadrobno nakrájený zázvor, cibuli, hořčičná semínka, kmín, chilli, kurkumu a všechny vůně nechte propojit.

8

Po chvilce přidejte do pánve také květák, zelí, dýni a brambory, zeleninu podlijte trochou vody a vařte pod pokličkou do změknutí.

9

Sabdží v závěru osolte a opepřete dle chuti.

Brambory se zeleninou a indickým kořením
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít