Ovocné knedlíky bez cukru a lepku

Přemýšlíte, co s letošní nadúrodou švestek? Naplňte jimi knedlíky, které si nejen vaše děti rázem zamilují. Recept na naše oblíbence neobsahuje lepek ani přidaný cukr. Výborné jsou teplé obalené v máku, polité rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Množství2 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Tofu rozmixujte v hladkou pěnu.

2

Přisypte k němu mouku a obě ingredience zpracujte (nejlépe rukama) v nelepivé těsto.

3

Těsto rozdělte na šest stejně velkých dílů.

4

Z každého dílu vytvarujte placku a zabalte do ní švestku.

5

Knedlíky vložte do vroucí vody na 8–10 minut (hotové vyplavou na povrch).

6

Ještě teplé je obalte v máku smíchaném se skořicí.

7

Na závěr je můžete přelít rozpuštěnou vysokoprocentní hořkou čokoládou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Tofu rozmixujte v hladkou pěnu.

2

Přisypte k němu mouku a obě ingredience zpracujte (nejlépe rukama) v nelepivé těsto.

3

Těsto rozdělte na šest stejně velkých dílů.

4

Z každého dílu vytvarujte placku a zabalte do ní švestku.

5

Knedlíky vložte do vroucí vody na 8–10 minut (hotové vyplavou na povrch).

6

Ještě teplé je obalte v máku smíchaném se skořicí.

7

Na závěr je můžete přelít rozpuštěnou vysokoprocentní hořkou čokoládou.

Ovocné knedlíky bez cukru a lepku
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít