Bezhladoveni.cz

Ovocné knedlíky bez cukru a lepku

Přemýšlíte, co s letošní nadúrodou švestek? Naplňte jimi knedlíky, které si nejen vaše děti rázem zamilují. Recept na naše oblíbence neobsahuje lepek ani přidaný cukr. Výborné jsou teplé obalené v máku, polité rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Množství2 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Tofu rozmixujte v hladkou pěnu.

2

Přisypte k němu mouku a obě ingredience zpracujte (nejlépe rukama) v nelepivé těsto.

3

Těsto rozdělte na šest stejně velkých dílů.

4

Z každého dílu vytvarujte placku a zabalte do ní švestku.

5

Knedlíky vložte do vroucí vody na 8–10 minut (hotové vyplavou na povrch).

6

Ještě teplé je obalte v máku smíchaném se skořicí.

7

Na závěr je můžete přelít rozpuštěnou vysokoprocentní hořkou čokoládou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Postup

1

Tofu rozmixujte v hladkou pěnu.

2

Přisypte k němu mouku a obě ingredience zpracujte (nejlépe rukama) v nelepivé těsto.

3

Těsto rozdělte na šest stejně velkých dílů.

4

Z každého dílu vytvarujte placku a zabalte do ní švestku.

5

Knedlíky vložte do vroucí vody na 8–10 minut (hotové vyplavou na povrch).

6

Ještě teplé je obalte v máku smíchaném se skořicí.

7

Na závěr je můžete přelít rozpuštěnou vysokoprocentní hořkou čokoládou.

Ovocné knedlíky bez cukru a lepku

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama