Fit ořechové řezy z pohankové mouky

Další jídlo podzimu je tu. Máte nadbytek ořechů? Šup s nimi do trouby v podobě posypky. Na křehkém, pohankovém těstě a jablečném podkladu dotáhnou chuť dezertu do nebeských výšin.

Množství4 porce
Celkový čas3 hodin

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Mouku, cukr, kypřicí prášek a vanilku promíchejte.

2

K suché směsi přilijte olej.

3

Vše zpracujte v lepivé těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte ho na hodinu odpočinout do lednice.

4

Mezitím si nasekejte ořechy na malé kousky.

5

Vychlazené těsto prsty rovnoměrně vtlačte na dno vámi zvolené nízké formy.

6

Vrch těsta potřete jablečným pyré.

7

Jablečnou vrstvu zasypte ořechy, v závěru je přelijte javorovým sirupem.

8

Řezy pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 25 minut.

9

Upečené řezy nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté v lednici a před podáváním je přelijte rozehřátou čokoládou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Mouku, cukr, kypřicí prášek a vanilku promíchejte.

2

K suché směsi přilijte olej.

3

Vše zpracujte v lepivé těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte ho na hodinu odpočinout do lednice.

4

Mezitím si nasekejte ořechy na malé kousky.

5

Vychlazené těsto prsty rovnoměrně vtlačte na dno vámi zvolené nízké formy.

6

Vrch těsta potřete jablečným pyré.

7

Jablečnou vrstvu zasypte ořechy, v závěru je přelijte javorovým sirupem.

8

Řezy pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 25 minut.

9

Upečené řezy nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté v lednici a před podáváním je přelijte rozehřátou čokoládou.

Fit ořechové řezy z pohankové mouky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít