Bezlepková květáková pizza

Květáková pizza je zdravou alternativou a obměnou klasické pizzy. Na rozdíl od té italské neobsahuje vůbec žádnou mouku, takže ani lepek. Těsto tvoří pouze květák, vejce a sýr.

Množství1 porce

Ingredience

 1 střední květák
 2 vejce
 2 polévkové lžíce olivového oleje
 120 g čedaru
 125 g mozzarelly light
 cherry rajčátka dle chuti
 1 rajčatová passata (protlak)
 1 stroužek česneku
 1 lžička olivového oleje do rajčatového protlaku
 sůl
 čerstvá bazalka

Postup

1

Květák rozdělte na růžičky a uvařte doměkka.

2

Když je květák uvařený, rozšťouchejte ho šťouchadlem na kaši.

3

Ke květákové kaši přidejte vejce, olivový olej a nastrouhaný čedar.

4

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

5

Plech vystelte pečicím papírem a rovnoměrně na něj do tvaru kruhu naneste květákovou směs.

6

Plech s květákovou plackou dejte do trouby péct na 20 minut.

7

Mezitím připravte rajčatovou omáčku.

8

Do passaty prolisujte česnek, přidejte špetku soli a olivový olej. Promíchejte.

9

Když je květáková pizza hotová, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout.

10

Na vychladlý korpus rozetřete passatu, na tu položte pokrájená cherry rajčátka a kousky mozzarelly.

11

Dejte ještě zapéct na 10 minut do trouby.

12

Hotovou pizzu nechte chvíli vychladnout, poté ozdobte bazalkou a podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 střední květák
 2 vejce
 2 polévkové lžíce olivového oleje
 120 g čedaru
 125 g mozzarelly light
 cherry rajčátka dle chuti
 1 rajčatová passata (protlak)
 1 stroužek česneku
 1 lžička olivového oleje do rajčatového protlaku
 sůl
 čerstvá bazalka

Postup

1

Květák rozdělte na růžičky a uvařte doměkka.

2

Když je květák uvařený, rozšťouchejte ho šťouchadlem na kaši.

3

Ke květákové kaši přidejte vejce, olivový olej a nastrouhaný čedar.

4

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

5

Plech vystelte pečicím papírem a rovnoměrně na něj do tvaru kruhu naneste květákovou směs.

6

Plech s květákovou plackou dejte do trouby péct na 20 minut.

7

Mezitím připravte rajčatovou omáčku.

8

Do passaty prolisujte česnek, přidejte špetku soli a olivový olej. Promíchejte.

9

Když je květáková pizza hotová, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout.

10

Na vychladlý korpus rozetřete passatu, na tu položte pokrájená cherry rajčátka a kousky mozzarelly.

11

Dejte ještě zapéct na 10 minut do trouby.

12

Hotovou pizzu nechte chvíli vychladnout, poté ozdobte bazalkou a podávejte.

Bezlepková květáková pizza
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.