Batátové šišky se špenátem a pestem

Hledáte inspiraci na jednoduchý recept z batátů? Vyzkoušejte batátové šišky s porcí listového špenátu a domácího pesta z medvědího česneku. Chuťová vyladěnost jídla zaručena.

Množství1 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 středně velký batát
 svazek medvědího česneku
 150 g mraženého listového špenátu
 ½ cibule
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Batát oškrábejte, nakrájejte na stejně velké kusy a na páře uvařte doměkka.

2

Uvařený batát nechte vychladnout při pokojové teplotě.

3

Zatímco batát chladne, vrhněte se na přípravu pesta.

4

Medvědí česnek očistě ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět) a spolu s olejem a solí ho rozmixujte. Množství oleje závisí na vámi požadované konzistenci pesta.

5

Vychladlý batát rozmačkejte, přisypte k němu mouku a rukama zpracujte kompaktní těsto. Těsto by nemělo lepit ani se rozpadat.

6

Z těsta vytvarujte šišky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.

7

Zatímco se šišky vaří, připravte si špenát.

8

Špenát vložte do hrnce, podlijte ho trochou vody a pod pokličkou prohřejte, dokud nepovolí a voda se nevypaří.

9

Mezitím si na sezamovém oleji orestujte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.

10

Do uvařeného špenátu vmíchejte pesto.

11

Ochucený špenát podávejte s batátovými šiškami a restovanou cibulí.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 středně velký batát
 svazek medvědího česneku
 150 g mraženého listového špenátu
 ½ cibule

Postup

1

Batát oškrábejte, nakrájejte na stejně velké kusy a na páře uvařte doměkka.

2

Uvařený batát nechte vychladnout při pokojové teplotě.

3

Zatímco batát chladne, vrhněte se na přípravu pesta.

4

Medvědí česnek očistě ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět) a spolu s olejem a solí ho rozmixujte. Množství oleje závisí na vámi požadované konzistenci pesta.

5

Vychladlý batát rozmačkejte, přisypte k němu mouku a rukama zpracujte kompaktní těsto. Těsto by nemělo lepit ani se rozpadat.

6

Z těsta vytvarujte šišky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.

7

Zatímco se šišky vaří, připravte si špenát.

8

Špenát vložte do hrnce, podlijte ho trochou vody a pod pokličkou prohřejte, dokud nepovolí a voda se nevypaří.

9

Mezitím si na sezamovém oleji orestujte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.

10

Do uvařeného špenátu vmíchejte pesto.

11

Ochucený špenát podávejte s batátovými šiškami a restovanou cibulí.

Batátové šišky se špenátem a pestem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít