Bezhladoveni.cz

Batátové noky se zelím a tofu

Jste milovníky české kuchyně? A co si na ní pochutnat v redukčním jídelníčku? Vyměňte kaloricky vydatné potraviny za nutričně výživné a snadno stravitelné alternativy. Dejte přednost zdravé tepelné úpravě potravin a kila půjdou bleskurychle dolů.

Množství2 porce
Celkový čas1 hodina

Ingredience

 menší batát
 1 balení uzeného tofu
 250 g bio kysaného bílého zelí
 1 lžička hořčičných semínek
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Batát oškrábejte, nakrájejte na větší kostky a vařte v páře cca 15 minut.

2

Mezitím si pokrájejte tofu na kostičky.

3

Na trošce oleje nechte provonět kmín spolu s hořčičnými semínky, po chvilce k nim přihoďte tofu, zelí, vše zlehka promíchejte a pod pokličkou duste alespoň 15 minut.

4

Uvařený batát rozmixujte, přisypte k němu mouku a obě ingredience zpracujte v nelepivé těsto.

5

Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.

6

Uvařené noky vyndejte z vody, vložte je do hrnce se zelím a tofu, vše zlehka promíchejte, poté servírujte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 menší batát
 1 balení uzeného tofu
 250 g bio kysaného bílého zelí
 1 lžička hořčičných semínek

Postup

1

Batát oškrábejte, nakrájejte na větší kostky a vařte v páře cca 15 minut.

2

Mezitím si pokrájejte tofu na kostičky.

3

Na trošce oleje nechte provonět kmín spolu s hořčičnými semínky, po chvilce k nim přihoďte tofu, zelí, vše zlehka promíchejte a pod pokličkou duste alespoň 15 minut.

4

Uvařený batát rozmixujte, přisypte k němu mouku a obě ingredience zpracujte v nelepivé těsto.

5

Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.

6

Uvařené noky vyndejte z vody, vložte je do hrnce se zelím a tofu, vše zlehka promíchejte, poté servírujte.

Batátové noky se zelím a tofu
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům