Batátové noky se zelím a tofu

Jste milovníky české kuchyně? A co si na ní pochutnat v redukčním jídelníčku? Vyměňte kaloricky vydatné potraviny za nutričně výživné a snadno stravitelné alternativy. Dejte přednost zdravé tepelné úpravě potravin a kila půjdou bleskurychle dolů.

Množství2 porce
Celkový čas1 hodina

Ingredience

 menší batát
 1 balení uzeného tofu
 250 g bio kysaného bílého zelí
 1 lžička hořčičných semínek
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě pod jednou pokličkou

  • 111 zdravých a originálních receptů
  • Přes 80 vegetariánských receptů, které budou milovat i masožravci
  • 224 stran tipů pro nejzdravější vaření
  • Ze surovin, co máte doma
  • Uvařeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Batát oškrábejte, nakrájejte na větší kostky a vařte v páře cca 15 minut.

2

Mezitím si pokrájejte tofu na kostičky.

3

Na trošce oleje nechte provonět kmín spolu s hořčičnými semínky, po chvilce k nim přihoďte tofu, zelí, vše zlehka promíchejte a pod pokličkou duste alespoň 15 minut.

4

Uvařený batát rozmixujte, přisypte k němu mouku a obě ingredience zpracujte v nelepivé těsto.

5

Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.

6

Uvařené noky vyndejte z vody, vložte je do hrnce se zelím a tofu, vše zlehka promíchejte, poté servírujte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 menší batát
 1 balení uzeného tofu
 250 g bio kysaného bílého zelí
 1 lžička hořčičných semínek

Postup

1

Batát oškrábejte, nakrájejte na větší kostky a vařte v páře cca 15 minut.

2

Mezitím si pokrájejte tofu na kostičky.

3

Na trošce oleje nechte provonět kmín spolu s hořčičnými semínky, po chvilce k nim přihoďte tofu, zelí, vše zlehka promíchejte a pod pokličkou duste alespoň 15 minut.

4

Uvařený batát rozmixujte, přisypte k němu mouku a obě ingredience zpracujte v nelepivé těsto.

5

Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.

6

Uvařené noky vyndejte z vody, vložte je do hrnce se zelím a tofu, vše zlehka promíchejte, poté servírujte.

Batátové noky se zelím a tofu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít