Pudink z amarantu s chia semínky

Patříte k fanouškům pudinků? Zapomeňte na kupované varianty a raději si připravte svůj vlastní, lehce stravitelný bezlepkový pudink se slušnou dávkou vlákniny, bílkovin a minerálních látek.

Množství1 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 200 ml vody
 5 g karobu
 2 lžíce domácích švestkových povidel bez přidaného cukru
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě po celý rok

  • 4 roční období, 32 hlavních ingrediencí
  • 160 zdravých a chutných receptů
  • 400 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Ze surovin, co máte doma
  • Uvařeno do 30 minut
  • Sezónní vaření šetří vaši peněženku
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Amarantová semena propláchněte ve vodě a poté je vařte cca 20–25 minut. V případě potřeby dolévejte vodu.

2

Mezitím lžičku semínek zalijte trochou vlažné vody a odložte je stranou.

3

V závěru vaření do amarantu přidejte povidla, přisypejte karob, skořici a vanilku.

4

Po uvaření nechte amarant vychladnout a přidejte do něj chia gel.

5

Vše důkladně promíchejte, nalijte do pohárů a dejte odpočívat do lednice alespoň na 2–4 hodiny, ideálně přes noc.

6

Na závěr pudink ozdobte dle vlastní fantazie.

Jak vám chutnalo?

Suroviny

 200 ml vody
 5 g karobu
 2 lžíce domácích švestkových povidel bez přidaného cukru

Postup

1

Amarantová semena propláchněte ve vodě a poté je vařte cca 20–25 minut. V případě potřeby dolévejte vodu.

2

Mezitím lžičku semínek zalijte trochou vlažné vody a odložte je stranou.

3

V závěru vaření do amarantu přidejte povidla, přisypejte karob, skořici a vanilku.

4

Po uvaření nechte amarant vychladnout a přidejte do něj chia gel.

5

Vše důkladně promíchejte, nalijte do pohárů a dejte odpočívat do lednice alespoň na 2–4 hodiny, ideálně přes noc.

6

Na závěr pudink ozdobte dle vlastní fantazie.

Pudink z amarantu s chia semínky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít