BezHladovění.cz

RECEPT: Zeleninový vývar se špenátovými celestinskými nudlemi

I tak obyčejná věc, jako je zeleninový vývar, jde pojmout trochu jinak, kreativněji. Nejen u malých strávníků hned vzroste na atraktivitě. Klíčem je obarvit palačinkové těsto nazeleno. K tomu skvěle poslouží baby špenát, díky kterému bude polévka zas o kus zdravější.

Silný zeleninový vývar se špenátovými celestinskými nudlemi

Ingredience na 4 porce:

Celestinské nudle

Zeleninový vývar

zeleninový vývar se špenátovými nudlemi

Postup:

  1. Veškerou zeleninu důkladně omyjte. Pokud chcete, můžete ji oloupat a nakrájet na menší kusy.
  2. Vložte zeleninu do hrnce a zalijte studenou vodou.
  3. Prudce přiveďte k varu, zmírněte plamen a nechte probublávat.
  4. Vařte od půl hodiny do hodiny, záleží na velikosti zeleniny.
  5. Zhruba v polovině varu přidejte bylinky a koření.
  6. Na závěr vývar sceďte a nechte vychladnout.
  7. Zatímco se vaří vývar, připravte nudle.
  8. V mixéru rozmixujte omytý špenát s mlékem a tuto směs prošlehejte s moukou a špetkou soli.
  9. Nechte chvíli odpočinout a smažte tenké palačinky.
  10. Ty nakrájejte na co nejtenčí plátky, rozložte je po talíři a zalijte vývarem.
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Ihned podávejte. Přejeme dobrou chuť!

TIP: Naučte se ten nejlepší zeleninový vývar. V mrazáku vydrží i několik měsíců.

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...