I tak obyčejná věc, jako je zeleninový vývar, jde pojmout trochu jinak, kreativněji. Nejen u malých strávníků hned vzroste na atraktivitě. Klíčem je obarvit palačinkové těsto nazeleno. K tomu skvěle poslouží baby špenát, díky kterému bude polévka zas o kus zdravější.
Obsah článku:
Silný zeleninový vývar se špenátovými celestinskými nudlemi
Ingredience:
Celestinské nudle
- 200 g pohankové mouky
- 350 ml rostlinného mléka
- Pořádná hrst špenátu
- Špetka soli
Zeleninový vývar
- 2 menší mrkve
- 1 petržel
- Kousek celeru
- 2 stonky jarní cibulky/kousek pórku
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- Pár natí z mrkve
- Svazek listové petržele
- Pár větviček tymiánu
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky černého pepře
- 2 bobkové listy
- 2,5 l vody
Postup:
- Veškerou zeleninu důkladně omyjte. Pokud chcete, můžete ji oloupat a nakrájet na menší kusy.
- Vložte zeleninu do hrnce a zalijte studenou vodou.
- Prudce přiveďte k varu, zmírněte plamen a nechte probublávat.
- Vařte od půl hodiny do hodiny, záleží na velikosti zeleniny.
- Zhruba v polovině varu přidejte bylinky a koření.
- Na závěr vývar sceďte a nechte vychladnout.
- Zatímco se vaří vývar, připravte nudle.
- V mixéru rozmixujte omytý špenát s mlékem a tuto směs prošlehejte s moukou a špetkou soli.
- Nechte chvíli odpočinout a smažte tenké palačinky.
- Ty nakrájejte na co nejtenčí plátky, rozložte je po talíři a zalijte vývarem.
Počet porcí: 4
Ihned podávejte. Přejeme dobrou chuť!
TIP: Naučte se ten nejlepší zeleninový vývar. V mrazáku vydrží i několik měsíců.
reklama