BezHladovění.cz

RECEPT: Zeleninový vývar se špenátovými celestinskými nudlemi

I tak obyčejná věc, jako je zeleninový vývar, jde pojmout trochu jinak, kreativněji. Nejen u malých strávníků hned vzroste na atraktivitě. Klíčem je obarvit palačinkové těsto nazeleno. K tomu skvěle poslouží baby špenát, díky kterému bude polévka zas o kus zdravější.

Silný zeleninový vývar se špenátovými celestinskými nudlemi

Ingredience:

Celestinské nudle

  • 200 g pohankové mouky
  • 350 ml rostlinného mléka
  • Pořádná hrst špenátu
  • Špetka soli

Zeleninový vývar

  • 2 menší mrkve
  • 1 petržel
  • Kousek celeru
  • 2 stonky jarní cibulky/kousek pórku
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Pár natí z mrkve
  • Svazek listové petržele
  • Pár větviček tymiánu
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 2,5 l vody
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Veškerou zeleninu důkladně omyjte. Pokud chcete, můžete ji oloupat a nakrájet na menší kusy.
  2. Vložte zeleninu do hrnce a zalijte studenou vodou.
  3. Prudce přiveďte k varu, zmírněte plamen a nechte probublávat.
  4. Vařte od půl hodiny do hodiny, záleží na velikosti zeleniny.
  5. Zhruba v polovině varu přidejte bylinky a koření.
  6. Na závěr vývar sceďte a nechte vychladnout.
  7. Zatímco se vaří vývar, připravte nudle.
  8. V mixéru rozmixujte omytý špenát s mlékem a tuto směs prošlehejte s moukou a špetkou soli.
  9. Nechte chvíli odpočinout a smažte tenké palačinky.
  10. Ty nakrájejte na co nejtenčí plátky, rozložte je po talíři a zalijte vývarem.

Počet porcí: 4

Ihned podávejte. Přejeme dobrou chuť!

TIP: Naučte se ten nejlepší zeleninový vývar. V mrazáku vydrží i několik měsíců.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend