Lámete si hlavu nad tím, čím zdravým na Silvestra pohostíte rodinu? Vsaďte na domácí chipsy z trouby. Jejich uzenou příchutí uděláte radost i milovníkům masa.
Silvestrovské zeleninové chipsy
Ingredience:
- Batát
- Brambora
- Mrkev
- Kousek bulvového celeru
- Lžíce lahůdkového droždí bez sladu
- Lžíce cizrnové mouky
- Lžička mleté uzené papriky
- Lžíce olivového oleje
- Špetka mořské soli
- Špetka černého pepře
Postup:
- Zeleninu oškrábejte a nakrájejte na stejně široké hranolky nebo jiné tvary dle fantazie.
- Nakrájenou zeleninu pokapejte olejem a obalte v droždí, mouce, paprice, soli a pepři.
- Obalené hranolky rozmístěte na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě na cca 200 °C dokřupava (doba pečení závisí na šířce hranolek).
TIP: Chipsy během pečení 1× přetočte, aby byly křupavé z obou stran.
TIP: K výrobě chipsů lze použít i červenou řepu, fazolové lusky nebo třeba kadeřavou kapustu.
Počet porcí: 2 až 3
Doba přípravy: 25 až 30 minut
Dobrou chuť 🙂
reklama