BezHladovění.cz

RECEPT: Vepřová panenka na kari s pikantní omáčkou a nudlemi

Vepřová panenka patří k těm nejkvalitnějším druhům mas. Chutná skvěle, má jemnou strukturu a obsahuje minimum tuku. S kari kořením a chilli vytváří nezaměnitelnou chuťovou kombinaci.

Místo bezvaječných nudlí můžete použít soba nudle, které se vyrábějí ze směsi pšeničné a pohankové mouky.

Vepřová panenka na kari s pikantní omáčkou a nudlemi

Ingredience na 4 porce

  • 400 g vepřové panenky
  • 3 velké mrkve
  • 2 menší pórky (nebo 1 velký)
  • 2 cibule
  • 200 g žampionů
  • 1 konzerva sterilované kukuřice
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Kari
  • Barevný mletý pepř
  • Sůl
  • 10 lžic sójové omáčky
  • 10 lžic vody
  • 5 lžic vinného octa
  • 3 lžíce medu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • Čerstvé nebo sušené chilli
  • 1 balení bezvaječných nudlí

vepřová panenka na kari

Postup

  1. Maso nakrájejte na tenké nudličky a naložte do směsi kari, chilli a pepře.
  2. Do malého kastrůlku nalijte ocet, sójovou omáčku, vodu a zahřejte.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, chilli a za stálého míchání vařte 5 minut.
  4. Nakonec do omáčky nalijte med, přisypte bramborový škrob a po 2 minutách míchání odstavte z plotny.
  5. Veškerou zeleninu i houby očistěte. Cibule pak nakrájejte najemno, mrkev na tenké nudličky, pórek a žampiony na kolečka.
  6. Maso krátce osmahněte na oleji a poté vyndejte z pánve.
  7. V pánvi nechte zbytek oleje i výpek z masa a orestujte na něm cibulku.
  8. K cibuli přihoďte také mrkev, podlijte trochou vody, přiklopte poklicí a nechte pár minut dusit.
  9. Jakmile mrkev trochu změkne, přidejte k ní pórek, opět přiklopte a nechte chvíli dusit.
  10. Když je pórek měkký, přidejte do pánve žampiony, kukuřici a již orestované maso. Několik minut ještě nechte směs dusit.
  11. Než se směs masa a zeleniny uvaří, dejte si vedle vařit nudle.
  12. Podávejte společně s omáčkou.
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také originální thajské kari s kuřecím masem nebo zelené kari s treskou

Jak se vám článek líbí?

Mgr. Šárka Zajíčková

Mgr. Šárka Zajíčková

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.