Vepřová panenka patří k těm nejkvalitnějším druhům mas. Chutná skvěle, má jemnou strukturu a obsahuje minimum tuku. S kari kořením a chilli vytváří nezaměnitelnou chuťovou kombinaci.
Místo bezvaječných nudlí můžete použít soba nudle, které se vyrábějí ze směsi pšeničné a pohankové mouky.
Vepřová panenka na kari s pikantní omáčkou a nudlemi
Ingredience:
- 400 g vepřové panenky
- 3 velké mrkve
- 2 menší pórky (nebo 1 velký)
- 2 cibule
- 200 g žampionů
- 1 konzerva sterilované kukuřice
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Kari
- Barevný mletý pepř
- Sůl
- 10 lžic sójové omáčky
- 10 lžic vody
- 5 lžic vinného octa
- 3 lžíce medu
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička bramborového škrobu
- Čerstvé nebo sušené chilli
- 1 balení bezvaječných nudlí
Postup
- Maso nakrájejte na tenké nudličky a naložte do směsi kari, chilli a pepře.
- Do malého kastrůlku nalijte ocet, sójovou omáčku, vodu a zahřejte.
- Přidejte prolisovaný česnek, chilli a za stálého míchání vařte 5 minut.
- Nakonec do omáčky nalijte med, přisypte bramborový škrob a po 2 minutách míchání odstavte z plotny.
- Veškerou zeleninu i houby očistěte. Cibule pak nakrájejte najemno, mrkev na tenké nudličky, pórek a žampiony na kolečka.
- Maso krátce osmahněte na oleji a poté vyndejte z pánve.
- V pánvi nechte zbytek oleje i výpek z masa a orestujte na něm cibulku.
- K cibuli přihoďte také mrkev, podlijte trochou vody, přiklopte poklicí a nechte pár minut dusit.
- Jakmile mrkev trochu změkne, přidejte k ní pórek, opět přiklopte a nechte chvíli dusit.
- Když je pórek měkký, přidejte do pánve žampiony, kukuřici a již orestované maso. Několik minut ještě nechte směs dusit.
- Než se směs masa a zeleniny uvaří, dejte si vedle vařit nudle.
- Podávejte společně s omáčkou.
Počet porcí: 4
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Ochutnejte také originální thajské kari s kuřecím masem nebo zelené kari s treskou
reklama