BezHladovění.cz

RECEPT: Vánoční švestkové hvězdy

Pečené vánoční cukroví ze sušených švestek? Přesně takové může letos ozdobit vaši sváteční tabuli. Vyzkoušejte náš bleskurychlý recept, který prospěje zdraví i vaší linii.

Švestkové hvězdy s kokosem

Ingredience:

  • Hrnek ovesných vloček
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/2 hrnku sušených švestek
  • 1/2 hrnku loupaných mandlí
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • 2 lžíce lněných semínek + 5 lžic vody
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Ovesné vločky namelte na mouku.
  2. Mandle rozmixujte najemno.
  3. Lněná semínka zalijte vodou a dejte je alespoň na 2 hodiny stranou.
  4. Ovesnou mouku, švestky, mandlovou moučku, olej a lněný gel společně rozmixujte.
  5. Vzniklé těsto zabalte do potravinářské folie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.
  6. Vychlazené těsto rozválejte na tenký plát, z něho vykrajujte vánoční hvězdičky.
  7. Hvězdičky položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 170 °C na 10-15 minut.
  8. Cukroví průběžně kontrolujte, ať se vám nepřipálí.
  9. Upečené hvězdy ozdobte dle vaší fantazie.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 3 hodiny, 45 minut

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Dva tipy na vánoční dárky: Potěšte milovníky zdravého životního stylu

Přejeme krásné Vánoce!

TIP: Prohlédněte si kompletní přehled receptů na zdravé vánoční cukroví z dílny BezHladovění.cz.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
RECEPT: Vánoční bezlepkové ořechoule
Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend