BezHladovění.cz

RECEPT: Vánoční nepečené kuličky z kešu oříšků

Chcete mlsat zdravěji a přitom netrávit nad vánočním cukrovím zbytečně moc času? Pak jsou nepečené kuličky tou správnou volbou. Přípravu klidně nechce až na poslední chvíli.

Kombinace kešu oříšku, kakaa, kokosového oleje a agávového sirupu je naprosto dokonalá a nemusíte se bát o svou linii.

Vánoční nepečené kuličky

Ingredience na 24 kuliček:

Na kuličky:

Na obalení:

vanocni-kulicky

Postup:

  1. Kešu ořechy namočte na 2–3 hodiny do vody.
  2. Po této době vodu slijte a ořechy rozmixujte spolu s kokosovým olejem dohladka.
  3. Rozmixované kešu dejte do mísy a přidejte kakao, agávový sirup, skořici a sůl.
  4. Důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.
  5. Mísu se vzniklou směsí dejte do lednice na 40 minut.
  6. Po 40 minutách mísu se směsí na kuličky vyndejte.
  7. Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu vyberte část směsi, ze které vytvořte kuličku.
  8. Kuličku obalte v kakaových bobech nebo strouhaném kokosu.
  9. Takto postupujte, dokud nevytvoříte všechny kuličky.
  10. Kuličky dejte do lednice na 2 hodiny ztuhnout.

Podávejte vychlazené přímo z lednice a nenechávejte je dlouho stát při pokojové teplotě – kokosový tuk má sklony k tání.

TIP: Vyzkoušejte i další recepty na nepečené raw cukroví. Datlové kuličky, raw vanilkové kuličky i kokosky chutnají báječně a přitom jsou ze samých zdravých surovin.

Jak se vám článek líbí?

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.