BezHladovění.cz

RECEPT: Vánoční nepečené kuličky z kešu oříšků

Chcete mlsat zdravěji a přitom netrávit nad vánočním cukrovím zbytečně moc času? Pak jsou nepečené kuličky tou správnou volbou. Přípravu klidně nechce až na poslední chvíli.

Kombinace kešu oříšku, kakaa, kokosového oleje a agávového sirupu je naprosto dokonalá a nemusíte se bát o svou linii.

Vánoční nepečené kuličky

Ingredience:

Na kuličky:

  • 250 g kešu ořechů
  • 100 g holandského kakaa
  • 3/4 hrnku agávového sirupu (pokud máte rádi méně sladké, pak zvolte jen 1/2 hrnku)
  • 2 kávové lžičky mleté skořice
  • Špetka růžové himalájské soli
  • 3/4 hrnku kokosového oleje

Na obalení:

  • Drcené kakaové boby
  • Strouhaný kokos
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Kešu ořechy namočte na 2–3 hodiny do vody.
  2. Po této době vodu slijte a ořechy rozmixujte spolu s kokosovým olejem dohladka.
  3. Rozmixované kešu dejte do mísy a přidejte kakao, agávový sirup, skořici a sůl.
  4. Důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.
  5. Mísu se vzniklou směsí dejte do lednice na 40 minut.
  6. Po 40 minutách mísu se směsí na kuličky vyndejte.
  7. Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu vyberte část směsi, ze které vytvořte kuličku.
  8. Kuličku obalte v kakaových bobech nebo strouhaném kokosu.
  9. Takto postupujte, dokud nevytvoříte všechny kuličky.
  10. Kuličky dejte do lednice na 2 hodiny ztuhnout.

Počet porcí: 24

Podávejte vychlazené přímo z lednice a nenechávejte je dlouho stát při pokojové teplotě – kokosový tuk má sklony k tání.

TIP: Vyzkoušejte i další recepty na nepečené raw cukroví. Datlové kuličky, raw vanilkové kuličky i kokosky chutnají báječně a přitom jsou ze samých zdravých surovin.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Share via
Send this to a friend