Chcete mlsat zdravěji a přitom netrávit nad vánočním cukrovím zbytečně moc času? Pak jsou nepečené kuličky tou správnou volbou. Přípravu klidně nechce až na poslední chvíli.
Kombinace kešu oříšku, kakaa, kokosového oleje a agávového sirupu je naprosto dokonalá a nemusíte se bát o svou linii.
Vánoční nepečené kuličky
Ingredience:
Na kuličky:
- 250 g kešu ořechů
- 100 g holandského kakaa
- 3/4 hrnku agávového sirupu (pokud máte rádi méně sladké, pak zvolte jen 1/2 hrnku)
- 2 kávové lžičky mleté skořice
- Špetka růžové himalájské soli
- 3/4 hrnku kokosového oleje
Na obalení:
- Drcené kakaové boby
- Strouhaný kokos
Postup:
- Kešu ořechy namočte na 2–3 hodiny do vody.
- Po této době vodu slijte a ořechy rozmixujte spolu s kokosovým olejem dohladka.
- Rozmixované kešu dejte do mísy a přidejte kakao, agávový sirup, skořici a sůl.
- Důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.
- Mísu se vzniklou směsí dejte do lednice na 40 minut.
- Po 40 minutách mísu se směsí na kuličky vyndejte.
- Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu vyberte část směsi, ze které vytvořte kuličku.
- Kuličku obalte v kakaových bobech nebo strouhaném kokosu.
- Takto postupujte, dokud nevytvoříte všechny kuličky.
- Kuličky dejte do lednice na 2 hodiny ztuhnout.
Počet porcí: 24
Podávejte vychlazené přímo z lednice a nenechávejte je dlouho stát při pokojové teplotě – kokosový tuk má sklony k tání.
TIP: Vyzkoušejte i další recepty na nepečené raw cukroví. Datlové kuličky, raw vanilkové kuličky i kokosky chutnají báječně a přitom jsou ze samých zdravých surovin.