BezHladovění.cz

RECEPT: Vánoční bezlepkové ořechoule

Jste přejedeni vanilkovými rohlíčky, pracnami nebo klasickými vánočními perníčky? Vyzkoušejte bezlepkové ořechové koule plněné jemným mandlovým máslem, přelité čokoládovou polevou.

Vánoční ořechové koule bez lepku

Ingredience:

  • 250 g pohankové mouky
  • 150 g čekankového sirupu
  • 100 g avokádového oleje
  • 60 g jemně namletých lískových ořechů
  • 3 lžíce bezlepkového vanilkového pudinku
  • 2 lžíce raw kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžička jedlé sody bikarbony
  • 90% hořká čokoláda (poleva)
  • Mandlové máslo (náplň)
  • Kousky ořechů (ozdoba)
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Ze všech ingrediencí vyjma másla zpracujte těsto.
  2. Těsto dejte odležet alespoň na hodinu do lednice.
  3. Odleželé těsto rozdělte na stejně velké díly, ze kterých vytvarujte stejně velké kuličky.
  4. Kuličky vložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut.
  5. Po upečení nechte kuličky vychladnout při pokojové teplotě.
  6. Do vychladlých kuliček udělejte důlek a naplňte ho mandlovým máslem.
  7. V závěru kuličky přelijte rozehřátou vysokoprocentní hořkou čokoládou a posypte ořechovými kousky.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 2 hodiny

Přejeme krásné a zdravé Vánoce 🙂

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Dva tipy na vánoční dárky: Potěšte milovníky zdravého životního stylu

TIP: Vyzkoušejte také jáhlové kuličky s ořechy a rozinkami.

TIP2: Hledáte spíš rychlé nepečené? Zkuste kuličky z kešu oříšků obalené v kokosu.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend