RECEPT: Vajíčková pomazánka s pažitkou a ředkvičkami

Zbylo vám po Velikonocích hodně vajíček a nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte svěží pomazánku bez těžké majonézy. Nezatíží trávení a chutná ještě líp.

Základem pomazánky jsou vejce vařená natvrdo, tvaroh a hořčice. Záleží na vás, jaké další ingredience použijete. My jsme přidali ještě bílý jogurt, ředkvičky a na závěr posypali čerstvou pažitkou. K vajíčkům se hodí i nastrouhaná mrkev, paprika, jarní cibulka nebo avokádo. Pokud máte rádi ostřejší pomazánky, přidejte česnek, který dodá ten správný říz.

Vajíčková pomazánka s pažitkou a ředkvičkami

Ingredience na 2 porce

  • 4 vejce vařená natvrdo
  • 4 lžíce polotučného tvarohu
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 svazek ředkviček
  • Sůl
  • Mletý barevný pepř
  • Čerstvá pažitka

vajíčková pomazánka

Postup

  1. Z vajec vyndáme žloutky, přendáme je do mísy a rozmačkáme vidličkou.
  2. Přidáme k nim sůl, pepř, tvaroh, bílý jogurt, hořčici a pořádně promícháme.
  3. Ředkvičky i vaječné bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme do mísy.
  4. Směs promícháme, ochutnáme a podle chuti přisolíme nebo připepříme.
  5. Pomazánku namažeme na celozrnnou bagetku a ozdobíme čerstvě nasekanou pažitkou.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Vyškrtli jste z jídelníčku vejce kvůli obavám z vysokého cholesterolu? Podívejte se na 15 důvodů, proč jíst alespoň 3 vajíčka týdně.