Zbylo vám po Velikonocích hodně vajíček a nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte svěží pomazánku bez těžké majonézy. Nezatíží trávení a chutná ještě líp.
Základem pomazánky jsou vejce vařená natvrdo, tvaroh a hořčice. Záleží na vás, jaké další ingredience použijete. My jsme přidali ještě bílý jogurt, ředkvičky a na závěr posypali čerstvou pažitkou.
K vajíčkům se hodí i nastrouhaná mrkev, paprika, jarní cibulka nebo avokádo. Pokud máte rádi ostřejší pomazánky, přidejte česnek, který dodá ten správný říz.
Vajíčková pomazánka s pažitkou a ředkvičkami
Ingredience:
- 4 vejce vařená natvrdo
- 4 lžíce polotučného tvarohu
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 svazek ředkviček
- Sůl
- Mletý barevný pepř
- Čerstvá pažitka
Postup
- Z vajec vyndáme žloutky, přendáme je do mísy a rozmačkáme vidličkou.
- Přidáme k nim sůl, pepř, tvaroh, bílý jogurt, hořčici a pořádně promícháme.
- Ředkvičky i vaječné bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme do mísy.
- Směs promícháme, ochutnáme a podle chuti přisolíme nebo připepříme.
- Pomazánku namažeme na celozrnnou bagetku a ozdobíme čerstvě nasekanou pažitkou.
Počet porcí: 2
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Vyškrtli jste z jídelníčku vejce kvůli obavám z vysokého cholesterolu? Podívejte se na 15 důvodů, proč jíst alespoň 3 vajíčka týdně.