BezHladovění.cz

RECEPT: Tradiční cizrnový hummus

Hledáte cestu, jak do jídelníčku zařadit více luštěnin? Cizrnový hummus představuje ideální řešení. Předem připravený v lednici vždy najde své využití. Poslouží jako dip, pomazánka na pečivo nebo příloha k hlavnímu chodu.

Hummus z cizrny

Ingredience:

  • 1 1/2 hrnku uvařené cizrny
  • 2 lžíce tahini
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje lisovaného zastudena
  • Šťáva z 1 citrónu
  • Stroužek česneku
  • Lžička římského kmínu
  • Špetka himalájské soli
  • Voda
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Luštěniny a hubnutí: Které druhy fungují nejlépe?

Postup:

  1. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Všechny ingredience vyjma vody vhoďte do mixéru.
  3. Vše rozmixujte, vodu postupně přilévejte do doby, než dosáhnete vámi požadované konzistence.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 5 až 10 minut

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
RECEPT: Pečená řepa s bylinkami na hummusovém lůžku

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Kromě tradiční cizrnové verze zkuste také hummus ze žlutého hrachu nebo lahodnou netradiční variantu s batáty.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend