Hledáte cestu, jak do jídelníčku zařadit více luštěnin? Cizrnový hummus představuje ideální řešení. Předem připravený v lednici vždy najde své využití. Poslouží jako dip, pomazánka na pečivo nebo příloha k hlavnímu chodu.
Hummus z cizrny
Ingredience:
- 1 1/2 hrnku uvařené cizrny
- 2 lžíce tahini
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje lisovaného zastudena
- Šťáva z 1 citrónu
- Stroužek česneku
- Lžička římského kmínu
- Špetka himalájské soli
- Voda
Postup:
- Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Všechny ingredience vyjma vody vhoďte do mixéru.
- Vše rozmixujte, vodu postupně přilévejte do doby, než dosáhnete vámi požadované konzistence.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 5 až 10 minut
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Kromě tradiční cizrnové verze zkuste také hummus ze žlutého hrachu nebo lahodnou netradiční variantu s batáty.