RECEPT: Těstovinový salát s tuňákem, fazolovými lusky a sezamem

Teplé dny si vysloveně říkají o lehké studené saláty. Kombinace tuňák + těstoviny nikdy nezklame. Je rychlá, vydatná a chuťově vyvážená. Zkuste variaci se zelenými fazolkami a cherry rajčátky!

Zelené fazolové lusky jsou velmi zdravé a zároveň nízkokalorické. Sto gramů obsahuje jen asi 30 kcal. Fazolky mají také nízký obsah sodíku a cholesterolu. Jsou také výborným zdrojem vlákniny a spousty minerálních látek a vitaminů: Jako je třeba draslík, fosfor, hořčík, železo, vápník, vitamin A, B a K a další. Nejšetrnější a nejlepší úprava je vaření v páře.

Těstovinový salát s tuňákem, fazolkami a sezamem

Ingredience na 2 porce:

Salát s těstovinami, tuňákem, fazolkami a sezamem

Postup:

  1. Těstoviny uvařte na skus v osolené vodě.
  2. Omyjte cherry rajčátka a překrojte je napůl.
  3. Na olivovém oleji orestujte fazolové lusky.
  4. Nakonec přidejte do pánve cherry rajčátka, ať pěkně změknou.
  5. Uvařené těstoviny smíchejte s tuňákem.
  6. Přidejte orestované cherry a lusky.
  7. Podle chuti osolte.
  8. Přidejte oregano a řeřichu a vše důkladně promíchejte.
  9. Sezamová semínka orestujte nasucho na pánvi a přimíchejte je do salátu.
  10. Těstovinový salát nechejte vychladit v lednici a ihned podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Do teplých dní se báječně hodí také salát s quinoou a špenátem nebo kuskus s kuřecím masem na řecký způsob.