BezHladovění.cz

RECEPT: Studená polévka gazpacho z melounu, rajčat a bylinek

Gazpacho je studená zeleninová polévka původem ze Španělska. Základ tvoří zralá rajčata, paprika, salátová okurka, česnek, cibule, bazalka a kvalitní olivový olej.

reklama

Gazpacho má však mnoho podob. Báječně jej ozvláštní třeba jahody, nebo meloun – jako v dnešním receptu.

Letní melounové gazpacho

Ingredience:

  • 250 g melounu cantaloupe
  • 125 g zralých cherry rajčátek
  • 100 g žluté papriky
  • 100 g salátové okurky
  • Hrst čerstvé bazalky
  • Hrst čerstvé petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 malá cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Extra panenský olivový olej
  • Šťáva z půlky citrónu

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Postup:

  1. Omyjte zeleninu a oloupejte cibuli a česnek.
  2. Okurku a meloun zbavte slupky, meloun vydlabejte od semínek.
  3. Vše nakrájejte na menší kousky.
  4. Pokrájenou zeleninu dejte do mixéru.
  5. Přidejte bazalku a petrželku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, sůl, pepř a šťávu z citrónu.
  6. Vše rozmixujte dohladka.
  7. Podle chuti přidejte sůl, pepř či citrónovou šťávu.
  8. Dejte vychladit do lednice.
  9. Podávejte s opečeným chlebem či bagetou, zdobte čerstvými bylinkami.

Počet porcí: 2

TIP: U gazpacha extra dbejte na kvalitu olivového oleje. Nejlepší variantu představuje bio olej lisovaný za studena. 1 litr takového oleje se vyrábí až z 5 kg oliv.

Přejeme dobrou chuť!

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům