Recept: Siven s grilovanou cuketou a rajčatovým relishem

Ryba je zdravá, to všichni víme. Ryba je rychle připravená, to víme taky. Tak proč jich jíme pořád tak málo a omezujeme se jen na ty nejznámější druhy? Už jste zkoušeli sivena amerického?

Suroviny:

  • 2 větší filety sivena, nebo 4 menší
  • 1 větší cuketa
  • 3 rajčata
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Citron

Na relish:

  • 2 poloviny sušených rajčat naložených v oleji – celkem asi 25 g
  • 20 g kapary
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžíce najemno pokrájené petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • Sůl

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
8 inspirací z Instagramu, jak zdravě připravit ryby

Postup:

  1. Cuketu podélně nakrájejte na plátky slabé asi půl centimetru. Potřete olejem, posolte a opepřete. Pak buď ogrilujte na grilu či pánvi anebo v troubě.
  2. Rajčata překrojte napůl, také potřete olejem, osolte a opepřete a ogrilujte s cuketou.
  3. Filety sivena pokapejte citronem, osolte a opepřete.
  4. Sušená rajčata a kapari nakrájejte nadrobno. Dejte do mističky a zalijte olivovým olejem. Přidejte bylinky a prolisovaný stroužek česneku. Dosolte a dochuťte citronovou šťávou.
  5. Filety sivena opečte na nepřilnavé pánvi. Bude to trvat jen pár minut.

Přejeme dobrou chuť!

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 30 minut

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Martina Lancingerová

Martina Lancingerová

Miluji přírodu a miluji vaření. A přesně to se snažím otisknout do svých receptů, kde vyzdvihuji úctu k bohatství přírody, lásku k jídlu a ke zdraví. Věřím, že když jdeme ruku v ruce s přirozeností a stavíme jídelníček na "čistých", tedy přirozených potravinách, děláme tím svému tělu obrovskou službu. Recepty, které vařím, jsou jednoduché a většinou rychlé, protože rychlou úpravou nezničíme cenné látky v potravinách a navíc nám zbývá čas i na jiné aktivity.