BezHladovění.cz

RECEPT: Salát z čínského zelí s citrónovou trávou, koriandrem a arašídovou posypkou

Máte rádi asijskou kuchyni, ale nevíte, jak si na ní pochutnat i v redukčním období? Vyzkoušejte tento lehký salát plný bylinek a čerstvé zeleniny, z něhož exotika doslova prýští.

Provoněný asijský salát s čínským zelím

Ingredience na 4 porce:

  • 50 g rýžových vlasových nudlí
  • ¼ menšího čínského zelí
  • ¼ menšího červeného zelí
  • 1 mrkev
  • ½ salátové okurky
  • Hrst nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 stonek citrónové trávy
  • 1 jarní cibulka
  • Šťáva z ½ limetky
  • Hrst loupaných nepražených nesolených arašídů

salát z čínského zelí

Postup:

  1. Rýžové nudle uvařte dle návodu, sceďte, propláchněte studenou vodou a dejte stranou.
  2. Mrkev oškrábejte, okurku se slupkou omyjte.
  3. Zelí, mrkev i okurku nakrájejte na tenké nudličky.
  4. Citrónovou trávu a jarní cibulku nakrájejte na drobná kolečka.
  5. Arašídy nasekejte.
  6. Vystydlé nudle také pokrájejte.
  7. Všechny ingredience spolu promíchejte a přelijte je limetkovou šťávou.
  8. Na závěr salát posypte arašídy.
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

TIP: Chcete-li salátu dodat říz, přidejte do něj nadrobno nakrájenou chilli papričku.

Přejeme dobrou chuť!

Jak se vám článek líbí?

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.