BezHladovění.cz

RECEPT: Salát z čínského zelí s citrónovou trávou, koriandrem a arašídovou posypkou

Máte rádi asijskou kuchyni, ale nevíte, jak si na ní pochutnat i v redukčním období? Vyzkoušejte tento lehký salát plný bylinek a čerstvé zeleniny, z něhož exotika doslova prýští.

Provoněný asijský salát s čínským zelím

Ingredience:

  • 50 g rýžových vlasových nudlí
  • ¼ menšího čínského zelí
  • ¼ menšího červeného zelí
  • 1 mrkev
  • ½ salátové okurky
  • Hrst nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 stonek citrónové trávy
  • 1 jarní cibulka
  • Šťáva z ½ limetky
  • Hrst loupaných nepražených nesolených arašídů
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Rýžové nudle uvařte dle návodu, sceďte, propláchněte studenou vodou a dejte stranou.
  2. Mrkev oškrábejte, okurku se slupkou omyjte.
  3. Zelí, mrkev i okurku nakrájejte na tenké nudličky.
  4. Citrónovou trávu a jarní cibulku nakrájejte na drobná kolečka.
  5. Arašídy nasekejte.
  6. Vystydlé nudle také pokrájejte.
  7. Všechny ingredience společně promíchejte a přelijte limetkovou šťávou.
  8. Salát na závěr posypte arašídy.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 15 minut

TIP: Chcete-li salátu dodat říz, přidejte do něj nadrobno nakrájenou chilli papričku.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend