RECEPT: Salát z čínského zelí s citrónovou trávou, koriandrem a arašídovou posypkou

Máte rádi asijskou kuchyni, ale nevíte, jak si na ní pochutnat i v redukčním období? Vyzkoušejte tento lehký salát plný bylinek a čerstvé zeleniny, z něhož exotika doslova prýští.

Provoněný asijský salát s čínským zelím

Ingredience na 4 porce:

  • 50 g rýžových vlasových nudlí
  • ¼ menšího čínského zelí
  • ¼ menšího červeného zelí
  • 1 mrkev
  • ½ salátové okurky
  • Hrst nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 stonek citrónové trávy
  • 1 jarní cibulka
  • Šťáva z ½ limetky
  • Hrst loupaných nepražených nesolených arašídů

salát z čínského zelí

Postup:

  1. Rýžové nudle uvařte dle návodu, sceďte, propláchněte studenou vodou a dejte stranou.
  2. Mrkev oškrábejte, okurku se slupkou omyjte.
  3. Zelí, mrkev i okurku nakrájejte na tenké nudličky.
  4. Citrónovou trávu a jarní cibulku nakrájejte na drobná kolečka.
  5. Arašídy nasekejte.
  6. Vystydlé nudle také pokrájejte.
  7. Všechny ingredience spolu promíchejte a přelijte je limetkovou šťávou.
  8. Na závěr salát posypte arašídy.

TIP: Chcete-li salátu dodat říz, přidejte do něj nadrobno nakrájenou chilli papričku.

Přejeme dobrou chuť!