BezHladovění.cz

RECEPT: Salát s kozím sýrem a medem

Jste milovníci dobrého kozího sýru? Tento recept si určitě oblíbíte. Kombinace sýru výrazné chuti se sladkým medem a křupavým salátem je výborné podzimní jídlo, které vás nejen zasytí, ale dodá vám také všechny potřebné živiny.

Pokud nevíte, co si dát k večeři a nechcete strávit celý večer u plotny, tak právě tento salát pro vás bude tou správnou volbou.

Jak na tuto lahůdku?

Ingredience:

  • Kozí sýr s bílou plísní na povrchu
  • Salát dle volby (ledový, rukola, polníček)
  • 3 lžíce medu
  • Hrst vlašských ořechů
  • Hroznové víno nebo jablko
  • 1 cibule
  • 1 lžíce řepkového oleje
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Cibulku nakrájejte najemno a pár minut restujte na řepkovém oleji.
  2. Až bude cibule dozlatova orestovaná, přidejte k ní med a zakápněte trochou vody.
  3. Do salátové mísy si připravte omytý a nakrájený salát, do kterého zamíchejte vlašské ořechy společně s nakrájeným hroznovým vínem či jablky.
  4. Kozí sýr opečte na pánvi z každé strany a poté vložte na pár sekund do mikrovlnné trouby.
  5. Teplý sýr položte na salátové lůžko a posypejte připravenou medovo-cibulovou směsí.
  6. Salát je hotový za pár minut – dobrou chuť!

TIP: Salát podávejte s opečenou celozrnnou bagetkou. Na světě je plnohodnotné jídlo bohaté na všechny důležité živiny!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.

Share via
Send this to a friend