Salát Coleslaw si jako předkrm nebo přílohu oblíbila řada restaurací a světoznámých fastfoodů. Připravte si tuto lahůdku i vy v pohodlí domova, v podstatně zdravější verzi oproti originálu.
Zdravý a odlehčený Coleslaw
Ingredience:
- 3 listy bílého hlávkového zelí
- Mrkev
- 1/2 menší bílé cibule
- 3 lžíce rostlinného jogurtu (v receptu jsme použili sójový jogurt natural od zn. Sojade)
- 1/2 lžičky kvalitní plnotučné hořčice
- Špetka himalájské soli
- Špetka černého pepře
Postup:
- Zelí očistíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké proužky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Nakrájenou zeleninu promícháme, okořeníme a promasírujeme.
- Jogurt smícháme s hořčicí a zeleninu jimi zalijeme.
- Vše zlehka promícháme a uložíme do chladu.
- Coleslaw podáváme s celozrnným pečivem nebo jako samostatnou přílohu k hlavnímu chodu.
TIP: Salát nejlépe chutná odleželý 2. den.
TIP: Máte rádi salátové zálivky kyselejší chuti? Přidejte do základu kapku jablečného octa.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 15-20 minut
Přejeme dobrou chuť!
reklama