RECEPT: Salát Coleslaw: Zdravá a odlehčená verze klasického receptu

Salát Coleslaw si jako předkrm nebo přílohu oblíbila řada restaurací a světoznámých fastfoodů. Připravte si tuto lahůdku i vy v pohodlí domova, v podstatně zdravější verzi oproti originálu.

Zdravý a odlehčený Coleslaw

Ingredience:

  • 3 listy bílého hlávkového zelí
  • Mrkev
  • 1/2 menší bílé cibule
  • 3 lžíce rostlinného jogurtu (v receptu jsme použili sójový jogurt natural od zn. Sojade)
  • 1/2 lžičky kvalitní plnotučné hořčice
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka černého pepře

Postup:

  1. Zelí očistíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké proužky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. Nakrájenou zeleninu promícháme, okořeníme a promasírujeme.
  4. Jogurt smícháme s hořčicí a zeleninu jimi zalijeme.
  5. Vše zlehka promícháme a uložíme do chladu.
  6. Coleslaw podáváme s celozrnným pečivem nebo jako samostatnou přílohu k hlavnímu chodu.

TIP: Salát nejlépe chutná odleželý 2. den.

TIP: Máte rádi salátové zálivky kyselejší chuti? Přidejte do základu kapku jablečného octa.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 15-20 minut

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.