RECEPT: Šafránové rizoto s cottage sýrem

Máte rádi rýži na všechny možné způsoby? Co si ji tentokrát vychutnat v podobě krémového rizota od FitVeroniky? Tak jako je po soli vzácný šafrán, také toto rizoto běžně neochutnáte. Kdo by nechtěl zůstat fit?

Fit rizoto se šafránem

Ingredience na 3-4 porce:

  • 200 g rýže arborio
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • Kapka olivového oleje
  • 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 150 g cottage sýru
  • Pár snítek šafránu
  • Špetka soli

Postup:

  1. Šalotku nakrájejte najemno a v hluboké pánvi s olejem ji nechte společně s česnekem změknout.
  2. K měkké cibuli přidejte nepropranou rýži a zlehka ji osmahněte.
  3. Do rýže postupně přilévejte vývar.
  4. Rýži ochuťte šafránem, solí a vývar nechte vyvařit.
  5. Cottage sýr rozpusťte na samostatné pánvi a s poslední dávkou vývaru jej přidávejte do rýže.
  6. Vše promíchejte a znovu nechte vyvařit.

TIP: Rizoto podávejte s kousky kuřecího masa nebo krevetami.