Máte rádi rýži na všechny možné způsoby? Co si ji tentokrát vychutnat v podobě krémového rizota od FitVeroniky? Tak jako je po soli vzácný šafrán, také toto rizoto běžně neochutnáte. Kdo by nechtěl zůstat fit?
Fit rizoto se šafránem
Ingredience:
- 200 g rýže arborio
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- Kapka olivového oleje
- 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 150 g cottage sýru
- Pár snítek šafránu
- Špetka soli
Postup:
- Šalotku nakrájejte najemno a v hluboké pánvi s olejem ji nechte společně s česnekem změknout.
- K měkké cibuli přidejte nepropranou rýži a zlehka ji osmahněte.
- Do rýže postupně přilévejte vývar.
- Rýži ochuťte šafránem, solí a vývar nechte vyvařit.
- Cottage sýr rozpusťte na samostatné pánvi a s poslední dávkou vývaru jej přidávejte do rýže.
- Vše promíchejte a znovu nechte vyvařit.
Počet porcí: 3
TIP: Rizoto podávejte s kousky kuřecího masa nebo krevetami.
reklama