BezHladovění.cz

RECEPT: Rýžové těstoviny s chřestem a mandlovou omáčkou

Inspirací na lehký
jarní oběd nebo večeři není nikdy dost. A protože chřestová sezóna ještě
nekončí, využití šparglu do těstovin se přímo nabízí. Rozpalte pánev, jde se
vařit!

Těstoviny s chřestem a královskou mandlovou omáčkou

Ingredience:

  • 2 porce rýžových nudlí
  • 400 g zeleného chřestu
  • Hrst kuliček mladého hrášku
  • 2 větší žampiony
  • Lžička římského kmínu
  • Pár lístků čerstvé bazalky
  • 2 lžíce 100% mandlového másla
  • Lžíce lahůdkového droždí
  • 150 ml mandlového mléka
  • Šťáva z ½ citrónu
  • Špetka sušeného česneku
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka barevného pepře
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Na trošce vody poduste na plátky pokrájené žampiony.
  2. Než houby změknou, omyjte si chřest zbavte ho dřevnatých konců a nakrájejte jej na stejně dlouhé špalíčky.
  3. Žampiony posypte kmínem, přidejte k nim chřest i hrášek. Zeleninu dále duste pod pokličkou cca 4-5 minut.
  4. Mezitím si připravte mandlovou omáčku.
  5. Máslo, droždí, citrónovou šťávu, mléko, sůl, pepř, bazalku a česnek společně rozmixujte do krémové konzistence.
  6. Hotovou omáčku přilijte do pánve k zeleninové směsi a nechte ji chviličku prohřát.
  7. Těstoviny propláchněte a uvařte dle návodu.
  8. Uvařené těstoviny přisypte do omáčky, vše opatrně promíchejte, a pak už jen servírujte.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 30 minut

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také skvělé rýžové nudle s tempehem a žampiony portobello.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.

Share via
Send this to a friend