BezHladovění.cz

RECEPT: Rýžové těstoviny s chřestem a mandlovou omáčkou

Inspirací na lehký
jarní oběd nebo večeři není nikdy dost. A protože chřestová sezóna ještě
nekončí, využití šparglu do těstovin se přímo nabízí. Rozpalte pánev, jde se
vařit!

Těstoviny s chřestem a královskou mandlovou omáčkou

Ingredience:

reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Postup:

  1. Na trošce vody
    poduste na plátky pokrájené žampiony.
  2. Než houby
    změknou, omyjte si chřest zbavte ho dřevnatých konců a nakrájejte jej na stejně
    dlouhé špalíčky.
  3. Žampiony posypte
    kmínem, přidejte k nim chřest i hrášek. Zeleninu dále duste pod pokličkou
    cca 4-5 minut.
  4. Mezitím si
    připravte mandlovou omáčku.
  5. Máslo, droždí,
    citrónovou šťávu, mléko, sůl, pepř, bazalku a česnek společně rozmixujte do
    krémové konzistence.
  6. Hotovou omáčku
    přilijte do pánve k zeleninové směsi a nechte ji chviličku prohřát.
  7. Těstoviny
    propláchněte a uvařte dle návodu.
  8. Uvařené těstoviny
    přisypte do omáčky, vše opatrně promíchejte, a pak už jen servírujte.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také skvělé rýžové nudle s tempehem a žampiony portobello.

Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.

reklama