Inspirací na lehký
jarní oběd nebo večeři není nikdy dost. A protože chřestová sezóna ještě
nekončí, využití šparglu do těstovin se přímo nabízí. Rozpalte pánev, jde se
vařit!
Těstoviny s chřestem a královskou mandlovou omáčkou
Ingredience:
- 2 porce rýžových nudlí
- 400 g zeleného chřestu
- Hrst kuliček mladého hrášku
- 2 větší žampiony
- Lžička římského kmínu
- Pár lístků čerstvé bazalky
- 2 lžíce 100% mandlového másla
- Lžíce lahůdkového droždí
- 150 ml mandlového mléka
- Šťáva z ½ citrónu
- Špetka sušeného česneku
- Špetka himalájské soli
- Špetka barevného pepře
Postup:
- Na trošce vody poduste na plátky pokrájené žampiony.
- Než houby změknou, omyjte si chřest zbavte ho dřevnatých konců a nakrájejte jej na stejně dlouhé špalíčky.
- Žampiony posypte kmínem, přidejte k nim chřest i hrášek. Zeleninu dále duste pod pokličkou cca 4-5 minut.
- Mezitím si připravte mandlovou omáčku.
- Máslo, droždí, citrónovou šťávu, mléko, sůl, pepř, bazalku a česnek společně rozmixujte do krémové konzistence.
- Hotovou omáčku přilijte do pánve k zeleninové směsi a nechte ji chviličku prohřát.
- Těstoviny propláchněte a uvařte dle návodu.
- Uvařené těstoviny přisypte do omáčky, vše opatrně promíchejte, a pak už jen servírujte.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Ochutnejte také skvělé rýžové nudle s tempehem a žampiony portobello.
reklama