Léto se nám přehouplo do druhé poloviny. S ní neodmyslitelně souvisí sezóna švestek. Samozřejmě nejlépe chutnají jen tak, ale takové švestkové knedlíky či buchty také nikoho neurazí.
Naopak! Zkuste tento švestkový koláč a uvidíte, jak rychle se po něm zapráší.
Obsah článku:
Švestkový koláč
(dortová forma o velikosti cca 22 cm)
Ingredience na těsto:
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 150 g pohankové mouky
- 50 g kokosového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- Špetka soli
- 40 ml olivového oleje
- 200 ml mandlového mléka
- Cca 10 švestek, záleží na velikosti
Ingredience na drobenku:
- 50 g pohankové mouky
- 2 lžíce kokosového cukru
- 1 lžíce mandlového másla
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s pohankovou, kokosovým cukrem, práškem do pečiva, solí.
- Přilijeme olivový olej, mandlové mléko a zpracujeme v kompaktní hmotu.
- Dortovou formu či jinou nádobu vhodnou na pečení vyložíme pečicím papírem, poklademe těstem, přepůlenými a vypeckovanými švestkami.
- Na závěr posypeme drobenkou.
- Drobenku připravíme smícháním a promnutím pohankové mouky, kokosového cukru, mandlového másla a olivového oleje.
- Koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.
- Po jeho vyjmutí ho necháme zcela vychladnout a poté ho můžeme porcovat.
Dobrou chuť!
reklama