BezHladovění.cz

RECEPT: Rychlý švestkový koláč

Léto se nám přehouplo do druhé poloviny. S ní neodmyslitelně souvisí sezóna švestek. Samozřejmě nejlépe chutnají jen tak, ale takové švestkové knedlíky či buchty také nikoho neurazí.

Naopak! Zkuste tento švestkový koláč a uvidíte, jak rychle se po něm zapráší.

Švestkový koláč

(dortová forma o velikosti cca 22 cm)

Ingredience na těsto:

  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g pohankové mouky
  • 50 g kokosového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 40 ml olivového oleje
  • 200 ml mandlového mléka
  • Cca 10 švestek, záleží na velikosti

Ingredience na drobenku:

  • 50 g pohankové mouky
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžíce mandlového másla
  • 2 lžíce olivového oleje
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s pohankovou, kokosovým cukrem, práškem do pečiva, solí.
  3. Přilijeme olivový olej, mandlové mléko a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  4. Dortovou formu či jinou nádobu vhodnou na pečení vyložíme pečicím papírem, poklademe těstem, přepůlenými a vypeckovanými švestkami.
  5. Na závěr posypeme drobenkou.
  6. Drobenku připravíme smícháním a promnutím pohankové mouky, kokosového cukru, mandlového másla a olivového oleje.
  7. Koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.
  8. Po jeho vyjmutí ho necháme zcela vychladnout a poté ho můžeme porcovat.

Dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend