BezHladovění.cz

RECEPT: Rychlý švestkový koláč

Léto se nám přehouplo do druhé poloviny. S ní neodmyslitelně souvisí sezóna švestek. Samozřejmě nejlépe chutnají jen tak, ale takové švestkové knedlíky či buchty také nikoho neurazí. Naopak! Zkuste tento švestkový koláč a uvidíte, jak rychle se po něm zapráší.

Švestkový koláč

(dortová forma o velikosti cca 22 cm)

Ingredience na těsto:

Ingredience na drobenku:

švestkový koláč

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s pohankovou, kokosovým cukrem, práškem do pečiva, solí.
  3. Přilijeme olivový olej, mandlové mléko a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  4. Dortovou formu či jinou nádobu vhodnou na pečení vyložíme pečicím papírem, poklademe těstem, přepůlenými a vypeckovanými švestkami.
  5. Na závěr posypeme drobenkou.
  6. Drobenku připravíme smícháním a promnutím pohankové mouky, kokosového cukru, mandlového másla a olivového oleje.
  7. Koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.
  8. Po jeho vyjmutí ho necháme zcela vychladnout a poté ho můžeme porcovat.

Dobrou chuť!

RECEPT: Rychlý švestkový koláč
4.5 (90%) 2 hlasů

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...