BezHladovění.cz

RECEPT: Rychlý salát s tuňákem, rukolou, avokádem a fazolemi

Saláty jsou velmi vděčným jídlem. Stačí několik ingrediencí, troška času a za chvíli máte na talíři plnohodnotné a zdravé jídlo.

Kombinace rukoly, luštěnin, avokáda a tuňáka je chuťově velmi zajímavá. Navíc fazole obsahují nejen dostatečné množství bílkovin, ale také vápník, draslík, selen a vitamíny skupiny B.

Salát s tuňákem, rukolou, avokádem a fazolemi

Ingredience:

  • 125 g čerstvé rukoly
  • 120 g tuňáka z konzervy
  • 170 ml konzerva kukuřice
  • 400 g konzerva červených fazolí
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 avokádo
  • Šťáva z půlky citrónu
  • 4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 8 cherry rajčátek
  • Čerstvě mletý pepř
  • Sůl
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Rukolu pořádně omyjte a nechte okapat.
  2. Dejte ji do větší mísy či rozdělte rovným dílem do 2 hlubokých talířů.
  3. Zakapejte citrónovou šťávou a olivovým olejem.
  4. Nyní přidejte scezené fazole a kukuřici.
  5. Jako další vrstvu přilijte zakysanou smetanu.
  6. Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte jej na plátky.
  7. Plátky avokáda posolte a opepřete a poklaďte je na smetanu.
  8. Cherry rajčátka rozkrojte napůl a přidejte do salátu.
  9. Nakonec přidejte scezeného tuňáka a můžete podávat.

Počet porcí: 2

Přejeme dobrou chuť!

Podívejte se i na naše další zdravé recepty z avokáda.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Share via
Send this to a friend