RECEPT: Bleskově uvařené zelené fazolky s pórkem a chilli

Dejte svému tělu zelenou. Fazolové lusky představují ideální přílohu k masu. Bezvadně chutnají i jen tak samotné. Inspirujte se naším rychlým receptem. Fazolky podusíte během 5 minut.

Chilli fazolové lusky jako příloha

Ingredience:

  • Hrst fazolových lusků
  • Kousek pórku
  • ½ šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • ½ lžičky chilli kousků
  • Lžička kvalitního panenského olivového oleje
  • Špetka barevného pepře

TIP: Víte, že fazolky jsou skvělé i na hubnutí? V jednom šálku mají jen 37 kalorií, zato celé 4 gramy vlákniny. Navíc doplňují zásoby vitaminu A, C nebo K.

Postup:

  1. Z omyté horní vrstvy pórku nakrájíme dva stejně široké proužky.
  2. Fazolové lusky pórkem zavážeme.
  3. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  4. Na trošce vody zpěníme šalotku i česnek, přidáme pepř a po chvilce i balíčky fazolových lusků. Pod pokličkou je dusíme cca 5 minut. Je-li třeba, doléváme vodu.
  5. Lusky servírujeme posypané chilli kousky a pokapané olivovým olejem.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 10 minut

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.