Dejte svému tělu zelenou. Fazolové lusky představují ideální přílohu k masu. Bezvadně chutnají i jen tak samotné. Inspirujte se naším rychlým receptem. Fazolky podusíte během 5 minut.
Chilli fazolové lusky jako příloha
Ingredience:
- Hrst fazolových lusků
- Kousek pórku
- ½ šalotky
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky chilli kousků
- Lžička kvalitního panenského olivového oleje
- Špetka barevného pepře
TIP: Víte, že fazolky jsou skvělé i na hubnutí? V jednom šálku mají jen 37 kalorií, zato celé 4 gramy vlákniny. Navíc doplňují zásoby vitaminu A, C nebo K.
Postup:
- Z omyté horní vrstvy pórku nakrájíme dva stejně široké proužky.
- Fazolové lusky pórkem zavážeme.
- Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Na trošce vody zpěníme šalotku i česnek, přidáme pepř a po chvilce i balíčky fazolových lusků. Pod pokličkou je dusíme cca 5 minut. Je-li třeba, doléváme vodu.
- Lusky servírujeme posypané chilli kousky a pokapané olivovým olejem.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 10 minut
Přejeme dobrou chuť!