RECEPT: Rychlé špenátové lasagne pro začátečníky

Špenátová verze lasagní je hotová raz dva. Na čas ani přípravu nejsou tak náročné jako klasické boloňské s mletým masem a bešamelem, ale chutnají možná ještě líp. Vyzkoušejte je!

Rychlé špenátové lasagne s ricottou

Ingredience na 2 porce:

špenátové lasagne

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Lasagne předvaříme ve větším množství osolené vroucí vody, aby se neslepily. Vaříme je pouze al dente, změknou následným pečením.
  3. Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli.
  4. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Restujeme jen cca minutu, aby nezhořkl.
  5. Vsypeme listový špenát a pár minut mícháme.
  6. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem.
  7. Odstavíme z plotny, vmícháme ricottu a zhruba polovinu parmazánu.
  8. Zapékací misku vymažeme olivovým olejem.
  9. Vrstvíme střídavě lasagne a připravenou náplň do spotřebování.
  10. Na závěr zalijeme smetanou a posypeme zbylým parmazánem.
  11. Pečeme zhruba 35 minut.

Přejeme dobrou chuť!