Špenátová verze lasagní je hotová raz dva. Na čas ani přípravu nejsou tak náročné jako klasické boloňské s mletým masem a bešamelem, ale chutnají možná ještě líp. Vyzkoušejte je!
Rychlé špenátové lasagne s ricottou
Ingredience:
- 9 plátků lasagní
- 450 g listového špenátu
- 200 ml sójové smetany
- 200 g ricotty
- 50 g parmazánu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- Sůl, pepř
- Muškátový oříšek
Postup:
- Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
- Lasagne předvaříme ve větším množství osolené vroucí vody, aby se neslepily. Vaříme je pouze al dente, změknou následným pečením.
- Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli.
- Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Restujeme jen cca minutu, aby nezhořkl.
- Vsypeme listový špenát a pár minut mícháme.
- Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem.
- Odstavíme z plotny, vmícháme ricottu a zhruba polovinu parmazánu.
- Zapékací misku vymažeme olivovým olejem.
- Vrstvíme střídavě lasagne a připravenou náplň do spotřebování.
- Na závěr zalijeme smetanou a posypeme zbylým parmazánem.
- Pečeme zhruba 35 minut.
Počet porcí: 2
Přejeme dobrou chuť!
reklama