BezHladovění.cz

RECEPT: Pórková polévka s domácím bazalkovým pestem

Jak na rychlou polévku: z pórku a bez lepku? Stačí pár základních surovin a můžete začít. Doplňte ji celozrnnými bezlepkovými krutony a naším tajným tipem – pestem z bazalky nebo medvědího česneku.

Polévka z pórku s bazalkovým pestem

Ingredience:

  • ½ pórku
  • 2 brambory
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bobkový list
  • Špetka kmínu
  • Špetka pepře
  • Špetka soli
  • Bazalkové pesto
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka.
  2. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtiny.
  3. Česnek oloupejte.
  4. V hrnci na trošce vody poduste pórek spolu s kmínem, po chvíli k nim přidejte brambory, česnek, bobkový list a vše zalijte takovým množstvím vody, aby v ní byla zelenina plně ponořená.
  5. Polévku vařte pod pokličkou na mírném plameni 15 minut.
  6. Po uvaření z ní vyjměte česnek a bobkový list, rozmixujte ji tyčovým mixérem, osolte a opepřete.
  7. Před samotným servírováním ji pokapejte bazalkovým pestem.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 40 minut

TIP: Polévku podávejte s celozrnnými bezlepkovými krutony.

TIP: Bazalkové pesto můžete nahradit pestem z medvědího česneku.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend