Čevabčiči z pohanky jsou chutnou a zdravější náhradou populární masité verze. Lehké na přípravu a následné zažití stojí jistě za vyzkoušení.
Pečené pohankové šišky
Ingredience:
- 300 g pohanky
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce chia semínek + 6 lžic vody
- Lžíce olivového oleje
- Rajčatový protlak
- Oregano
- Špetka černé soli
- Špetka černého pepře
Postup:
- Chia semínka zalijte vodou a dejte stranou.
- Pohanku uvařte dle návodu.
- Mrkev oškrabejte a nastrouhejte najemno.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Uvařenou, vychladlou pohanku krátce rozmixujte spolu s ostatními ingrediencemi.
- Z hotové směsi vytvarujte šišky, vložte je na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 1 hodina
TIP: Bezmasé čevapčiči skvěle chutnají se zeleninovým salátem, přelité domácí majonézou ze sóji.
Přejeme dobrou chuť!
reklama