BezHladovění.cz

RECEPT: Pohankové čevabčiči z trouby

Čevabčiči z pohanky jsou chutnou a zdravější náhradou populární masité verze. Lehké na přípravu a následné zažití stojí jistě za vyzkoušení.

Pečené pohankové šišky

Ingredience:

  • 300 g pohanky
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce chia semínek + 6 lžic vody
  • Lžíce olivového oleje
  • Rajčatový protlak
  • Oregano
  • Špetka černé soli
  • Špetka černého pepře

Postup:

  1. Chia semínka zalijte vodou a dejte stranou.
  2. Pohanku uvařte dle návodu.
  3. Mrkev oškrabejte a nastrouhejte najemno.
  4. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  5. Uvařenou, vychladlou pohanku krátce rozmixujte spolu s ostatními ingrediencemi.
  6. Z hotové směsi vytvarujte šišky, vložte je na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 1 hodina

TIP: Bezmasé čevapčiči skvěle chutnají se zeleninovým salátem, přelité domácí majonézou ze sóji.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama
reklama
reklama