RECEPT: Pohanková krupicová kaše s mandlovým mlékem

Že vás ještě nenapadlo uvařit z pohankové krupice kaši? Tak hurá na ni. Pohanková krupička se na výrobu kaše perfektně hodí. S mandlovým mlékem, oříšky a kvalitním kakaem pasuje i do dietního jídelníčku.

Krupicová kaše s pohankou a mandlovým mlékem

Ingredience:

  • 60 g pohankové krupice
  • 250 ml mandlového mléka
  • Lžička mleté skořice, hřebíčku a kardamomu
  • Lžička raw nepraženého kakaového prášku
  • Lžička vlašského oleje lisovaného za studena
  • Hrst předem namočených ořechů

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Zdravá snídaně: 5 receptů nasladko

Postup:

  1. Do hrnce nasypte krupici, přilijte mléko, ingredience promíchejte a na mírném ohni za stálého míchání přiveďte k varu.
  2. Jakmile kaše dosáhne vámi požadované konzistence, plamen vypněte.
  3. Kaši přendejte na talíř a ozdobte dle své chuti a fantazie.

TIP: Chybí vám v receptu ovoce? Pro lepší nutriční hodnoty jídla sáhněte po ovoci s nižším podílem jednoduchých cukrů (kyselé jablko, citrusy, lesní plody).

Přejeme dobrou chuť.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 15 minut

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.