Že vás ještě nenapadlo uvařit z pohankové krupice kaši? Tak hurá na ni. Pohanková krupička se na výrobu kaše perfektně hodí. S mandlovým mlékem, oříšky a kvalitním kakaem pasuje i do dietního jídelníčku.
Krupicová kaše s pohankou a mandlovým mlékem
Ingredience:
- 60 g pohankové krupice
- 250 ml mandlového mléka
- Lžička mleté skořice, hřebíčku a kardamomu
- Lžička raw nepraženého kakaového prášku
- Lžička vlašského oleje lisovaného za studena
- Hrst předem namočených ořechů
Postup:
- Do hrnce nasypte krupici, přilijte mléko, ingredience promíchejte a na mírném ohni za stálého míchání přiveďte k varu.
- Jakmile kaše dosáhne vámi požadované konzistence, plamen vypněte.
- Kaši přendejte na talíř a ozdobte dle své chuti a fantazie.
TIP: Chybí vám v receptu ovoce? Pro lepší nutriční hodnoty jídla sáhněte po ovoci s nižším podílem jednoduchých cukrů (kyselé jablko, citrusy, lesní plody).
Přejeme dobrou chuť.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 15 minut