RECEPT: Pečený květák s kurkumou, kari a kokosovou rýží

Přemýšlíte, jak zařadit kurkumu do jídelníčku? Co třeba v kombinaci s květákem, kari, cizrnou a kokosovou rýží? Vsaďte jako my na kombinaci vůní i chutí, která dobře funguje.

Pečený květák s orientálním kořením a kokosovou rýží

Ingredience:

  • 3 větší růžičky květáku
  • 1/2 hrnku uvařené cizrny
  • Šalotka
  • 50 g hnědé rýže
  • Hrst mladého hrášku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1/3 lžičky kari koření
  • Lžička sezamového oleje
  • Špetka černého pepře
  • Špetka himalájské soli
  • Šťáva z 1/2 limetky

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Přehled koření pro spalování tuků a urychlení zdravého hubnutí

Postup:

  1. Rýži důkladně propláchněte, vhoďte do hrnce spolu s hráškem, zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Rýži vařte pod pokličkou doměkka. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.
  2. Mezitím, co se rýže vaří, rozeberte větší růžičky květáku na menší, přidejte k nim cizrnu, oloupanou a na měsíčky nakrájenou šalotku, římský kmín, kurkumu, kari, pepř, vše zalijte olejem a promíchejte.
  3. Směs rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C cca na 15 až 20 minut.
  4. Uvařenou rýži osolte, zakápněte limetkovou šťávou a servírujte s květákovo-cizrnovou směsí.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 40 minut

Přejeme dobrou chuť 🙂

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.