Přemýšlíte, jak zařadit kurkumu do jídelníčku? Co třeba v kombinaci s květákem, kari, cizrnou a kokosovou rýží? Vsaďte jako my na kombinaci vůní i chutí, která dobře funguje.
Pečený květák s orientálním kořením a kokosovou rýží
Ingredience:
- 3 větší růžičky květáku
- 1/2 hrnku uvařené cizrny
- Šalotka
- 50 g hnědé rýže
- Hrst mladého hrášku
- 400 ml kokosového mléka
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1/3 lžičky kari koření
- Lžička sezamového oleje
- Špetka černého pepře
- Špetka himalájské soli
- Šťáva z 1/2 limetky
Postup:
- Rýži důkladně propláchněte, vhoďte do hrnce spolu s hráškem, zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Rýži vařte pod pokličkou doměkka. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.
- Mezitím, co se rýže vaří, rozeberte větší růžičky květáku na menší, přidejte k nim cizrnu, oloupanou a na měsíčky nakrájenou šalotku, římský kmín, kurkumu, kari, pepř, vše zalijte olejem a promíchejte.
- Směs rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C cca na 15 až 20 minut.
- Uvařenou rýži osolte, zakápněte limetkovou šťávou a servírujte s květákovo-cizrnovou směsí.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 40 minut
Přejeme dobrou chuť 🙂
reklama