Máte za to, že jsou cibulové kroužky vysoce kalorickou bombou? Rádi vám ukážeme, že se i zdravě dají připravit, chutnají ještě líp a špatné svědomí z jejich občasného jezení nebudete mít.
Cibulové kroužky z trouby
Ingredience:
- 1 větší cibule
- 3 vrchovaté lžíce cizrnové mouky
- ½ lžičky sladké mleté papriky
- ½ lžičky římského kmínu
- Špetka himalájské soli
- Lžička mletého lněného semínka + 3 lžičky vody
Postup:
- Semínka zalijte vodou a odložte je alespoň na 2 hodiny stranou.
- Cibuli nakrájejte na zhruba centimetrová kolečka.
- Mouku smíchejte s paprikou, kmínem a solí.
- Cibulová kolečka obalte v mouce, následně ve lněném gelu, a nakonec opět v mouce.
- Obalená je pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 200 °C cca na 10 minut do zezlátnutí. Doba pečení závisí na typu trouby, raději je v průběhu pečení zkontrolujte.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 2 hodiny, 15 minut
TIP: Výborně chutnají s majonézou ze sóji. Jako příloha ladí k ovesno-luštěninovému burgeru.
TIP: Místo cizrnové mouky můžete použít mouku z červené čočky nebo žlutého hrachu.
Přejeme dobrou chuť!