RECEPT: Pečené cibulové kroužky v kořeněném těstíčku

Máte za to, že jsou cibulové kroužky vysoce kalorickou bombou? Rádi vám ukážeme, že se i zdravě dají připravit, chutnají ještě líp a špatné svědomí z jejich občasného jezení nebudete mít.

Cibulové kroužky z trouby

Ingredience:

  • 1 větší cibule
  • 3 vrchovaté lžíce cizrnové mouky
  • ½ lžičky sladké mleté papriky
  • ½ lžičky římského kmínu
  • Špetka himalájské soli
  • Lžička mletého lněného semínka + 3 lžičky vody

Postup:

  1. Semínka zalijte vodou a odložte je alespoň na 2 hodiny stranou.
  2. Cibuli nakrájejte na zhruba centimetrová kolečka.
  3. Mouku smíchejte s paprikou, kmínem a solí.
  4. Cibulová kolečka obalte v mouce, následně ve lněném gelu, a nakonec opět v mouce.
  5. Obalená je pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 200 °C cca na 10 minut do zezlátnutí. Doba pečení závisí na typu trouby, raději je v průběhu pečení zkontrolujte.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 2 hodiny, 15 minut

TIP: Výborně chutnají s majonézou ze sóji. Jako příloha ladí k ovesno-luštěninovému burgeru.

TIP: Místo cizrnové mouky můžete použít mouku z červené čočky nebo žlutého hrachu.

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.