BezHladovění.cz

RECEPT: Pečené cibulové kroužky v kořeněném těstíčku

Máte za to, že jsou cibulové kroužky vysoce kalorickou bombou? Rádi vám ukážeme, že se i zdravě dají připravit, chutnají ještě líp a špatné svědomí z jejich občasného jezení nebudete mít.

Cibulové kroužky z trouby

Ingredience:

cibulové kroužky z trouby

Postup:

  1. Semínka zalijte vodou a odložte je alespoň na 2 hodiny stranou.
  2. Cibuli nakrájejte na zhruba centimetrová kolečka.
  3. Mouku smíchejte s paprikou, kmínem a solí.
  4. Cibulová kolečka obalte v mouce, následně ve lněném gelu, a nakonec opět v mouce.
  5. Obalená je pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 200 °C cca na 10 minut do zezlátnutí. Doba pečení závisí na typu trouby, raději je v průběhu pečení zkontrolujte.

TIP: Výborně chutnají s majonézou ze sóji. Jako příloha ladí k ovesno-luštěninovému burgeru.

TIP: Místo cizrnové mouky můžete použít mouku z červené čočky nebo žlutého hrachu.

Přejeme dobrou chuť!

RECEPT: Pečené cibulové kroužky v kořeněném těstíčku
5 (100%) 5 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.