BezHladovění.cz

RECEPT: Pečená hlíva ústřičná na bramborové kaši s petrželí

Hlíva ústřičná na zdravý talíř rozhodně patří, a to nejen v období podzimu. Obsahuje řadu vitamínů, minerálů, nenasycených mastných kyselin, vlákniny i bílkovin. Kromě svých blahodárných účinků na lidské zdraví navíc výborně chutná.

Hlíva ústřičná s bramborovo-petrželovou kaší

Ingredience:

reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Postup:

  1. Hlívu očistěte a natrhejte na menší kousky.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek oloupejte, brambory a petržel oškrábejte.
  3. Do zapékací misky vložte hlívu, cibuli a stroužky česneku, vše posypte bylinkami, kmínem a podlijte trochou vody.
  4. Misku přiklopte a pečte cca 30–35 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
  5. Mezitím si uvařte brambory spolu s petrželí.
  6. Po uvaření je osolte, opepřete a rozmixujte do kašovité konzistence.
  7. Kaši servírujte na talíř a na její navrch poklaďte kousky upečené hlívy přelité šťávou z výpeku.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 45 minut

TIP: Kaši můžete ozvláštnit také celerem či mrkví. Vyzkoušejte i další druhy zdravých zeleninových kaší: od hrachové až po batátovou.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také další recepty z hlívy: báječný guláš, polévku i jemné rizoto.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama
reklama
reklama