Fit Pečená hlíva na bramborové kaši

Hlíva ústřičná na zdravý talíř rozhodně patří, a to nejen v období podzimu. Obsahuje řadu vitamínů, minerálů, nenasycených mastných kyselin, vlákniny i bílkovin. Kromě svých blahodárných účinků na lidské zdraví navíc výborně chutná.

Množství4 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 600 g hlívy ústřičné
 300 g brambor
 300 g petržele
 1 červená cibule
 3 stroužky česneku
 hrst sušených bylinek (šalvěj, tymián, rozmarýn)
 ½ lžičky římského kmínu
 špetka himalájské soli
 špetka pepře
reklama

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Postup

1

Hlívu očistěte a natrhejte na menší kousky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek oloupejte, brambory a petržel oškrábejte.

3

Do zapékací misky vložte hlívu, cibuli a stroužky česneku, vše posypte bylinkami, kmínem a podlijte trochou vody.

4

Misku přiklopte a pečte cca 30–35 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

5

Mezitím si uvařte brambory spolu s petrželí.

6

Po uvaření je osolte, opepřete a rozmixujte do kašovité konzistence.

7

Kaši servírujte na talíř a na její navrch poklaďte kousky upečené hlívy přelité šťávou z výpeku.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 600 g hlívy ústřičné
 300 g brambor
 300 g petržele
 1 červená cibule
 3 stroužky česneku
 hrst sušených bylinek (šalvěj, tymián, rozmarýn)
 ½ lžičky římského kmínu
 špetka himalájské soli
 špetka pepře

Postup

1

Hlívu očistěte a natrhejte na menší kousky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek oloupejte, brambory a petržel oškrábejte.

3

Do zapékací misky vložte hlívu, cibuli a stroužky česneku, vše posypte bylinkami, kmínem a podlijte trochou vody.

4

Misku přiklopte a pečte cca 30–35 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

5

Mezitím si uvařte brambory spolu s petrželí.

6

Po uvaření je osolte, opepřete a rozmixujte do kašovité konzistence.

7

Kaši servírujte na talíř a na její navrch poklaďte kousky upečené hlívy přelité šťávou z výpeku.

Notes

Fit Pečená hlíva na bramborové kaši
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.