Vysoké teploty doslova vybízí k předčasnému zahájení grilovací sezóny. Co takhle ji odstartovat bezmasou pochoutkou s minimem kalorií, zato s vyváženým poměrem sacharidů, bílkovin a zdraví prospěšné vlákniny?
Luštěninový burger s ovesnými vločkami
Ingredience:
- 60 g bílých máslových fazolí
- 60 g zelené čočky
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 pl ovesných vloček
- ½ čl římského kmínu
- ½ čl sušené šalvěje
- Hrst čerstvého koriandru
- Špetka chilli
- Špetka soli
- Špetka pepře
Postup:
- Fazole i čočku předem namočte, poté uvařte zvlášť dle návodů.
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
- Z ovesných vloček umelte mouku.
- Na nepřilnavé pánvi zpěňte cibuli, česnek a ochuťte je kořením.
- Obsah pánve přendejte do mixéru a rozmixujte spolu s luštěninami a koriandrem.
- Do směsi přisypte ovesnou mouku a pomoučenýma rukama vytvarujte silnější burger.
- Burger opečte na grilu nebo v troubě a servírujte dle své chuti.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 12,5 hodiny
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Ochutnejte také vegetariánské tofu burgery v domácí řepné houstičce.
reklama