BezHladovění.cz

RECEPT: Ovesno-luštěninový burger pro vegetariány i vegany

Vysoké teploty doslova vybízí k předčasnému zahájení grilovací sezóny. Co takhle ji odstartovat bezmasou pochoutkou s minimem kalorií, zato s vyváženým poměrem sacharidů, bílkovin a zdraví prospěšné vlákniny?

Luštěninový burger s ovesnými vločkami

Ingredience:

  • 60 g bílých máslových fazolí
  • 60 g zelené čočky
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 pl ovesných vloček
  • ½ čl římského kmínu
  • ½ čl sušené šalvěje
  • Hrst čerstvého koriandru
  • Špetka chilli
  • Špetka soli
  • Špetka pepře
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Fazole i čočku předem namočte, poté uvařte zvlášť dle návodů.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
  3. Z ovesných vloček umelte mouku.
  4. Na nepřilnavé pánvi zpěňte cibuli, česnek a ochuťte je kořením.
  5. Obsah pánve přendejte do mixéru a rozmixujte spolu s luštěninami a koriandrem.
  6. Do směsi přisypte ovesnou mouku a pomoučenýma rukama vytvarujte silnější burger.
  7. Burger opečte na grilu nebo v troubě a servírujte dle své chuti.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 12,5 hodiny

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také vegetariánské tofu burgery v domácí řepné houstičce.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend