BezHladovění.cz

RECEPT: Ovesno-luštěninový burger pro vegetariány i vegany

Vysoké teploty doslova vybízí k předčasnému zahájení grilovací sezóny. Co takhle ji odstartovat bezmasou pochoutkou s minimem kalorií, zato s vyváženým poměrem sacharidů, bílkovin a zdraví prospěšné vlákniny?

Luštěninový burger s ovesnými vločkami

Ingredience:

luštěninový burger s ovesnými vločkami

Postup:

  1. Fazole i čočku uvařte zvlášť dle návodů.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
  3. Z ovesných vloček umelte mouku.
  4. Na nepřilnavé pánvi zpěňte cibuli, česnek a ochuťte je kořením.
  5. Obsah pánve přendejte do mixéru a rozmixujte spolu s luštěninami a koriandrem.
  6. Do směsi přisypte ovesnou mouku a pomoučenýma rukama vytvarujte silnější burger.
  7. Burger opečte na grilu nebo v troubě a servírujte dle své chuti.
[instagram-feed]

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také vegetariánské tofu burgery v domácí řepné houstičce.

Jak se vám článek líbí?

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.