Volné dny jsou jako stvořené pro trochu toho rozmazlování v podobě lívanců ke snídani. Nebo lépe řečeno k brunchi, protože není kam spěchat. Hezky si vychutnejte tuto úžasnou dobrotu se svými nejbližšími třeba na zahrádce, balkóně…nebo…proč ne rovnou v posteli?
Obsah článku:
Mandlové lívance s karamelizovanými banány
Ingredience:
Lívance
- 1 zralý banán
- 1 hrnek mandlového mléka
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce mandlového másla
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
- Špetka soli
- Špetka vanilkového prášku
- 1 lžíce kokosového cukru
Na dokončení
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce kokosového cukru
- 1 banán
Postup:
- Banán rozmačkejte pomocí vidličky na kašičku.
- Prošlehejte jej s mlékem, jablečným octem, mandlovým máslem a odložte stranou.
- Ve velké míse smíchejte sypké suroviny – mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, vanilkovým práškem a cukrem.
- Tekutou směs vlijte k sypké a zapracujte.
- Na kapce kokosového oleje smažte menší lívanečky.
- Na závěr zkaramelizujte banány. Nakrájejte je na kolečka.
- V pánvi rozehřejte kokosový olej, přidejte banány, zasypte kokosovým cukrem a pár minut opékejte.
- Lívance rozdělte na talíře, doplňte banány, posypte mandlemi a můžete podávat.
Počet porcí: 2
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Vyzkoušejte také rychlý mugcake z mikrovlnky nebo domácí proteinové palačinky. Zdravé sladké snídaně hotové coby dup.
reklama