RECEPT: Oříškové lívance bez kynutí s karamelizovanými banány

Volné dny jsou jako stvořené pro trochu toho rozmazlování v podobě lívanců ke snídani. Nebo lépe řečeno k brunchi, protože není kam spěchat. Hezky si vychutnejte tuto úžasnou dobrotu se svými nejbližšími třeba na zahrádce, balkóně…nebo…proč ne rovnou v posteli?

Oříškové lívance s karamelizovanými banány

Ingredience (cca na 2 porce):

Lívance

Na dokončení

oříškové lívance

Postup:

  1. Banán rozmačkejte pomocí vidličky na kašičku.
  2. Prošlehejte jej s mlékem, jablečným octem, mandlovým máslem a odložte stranou.
  3. Ve velké míse smíchejte sypké suroviny – mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, vanilkovým práškem a cukrem.
  4. Tekutou směs vlijte k sypké a zapracujte.
  5. Na kapce kokosového oleje smažte menší lívanečky.
  6. Na závěr zkaramelizujte banány. Nakrájejte je na kolečka.
  7. V pánvi rozehřejte kokosový olej, přidejte banány, zasypte kokosovým cukrem a pár minut opékejte.
  8. Lívance rozdělte na talíře, doplňte banány, posypte mandlemi a můžete podávat.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušejte také rychlý mugcake z mikrovlnky nebo domácí proteinové palačinky. Zdravé sladké snídaně hotové coby dup.

RECEPT: Oříškové lívance bez kynutí s karamelizovanými banány
Jak se vám článek líbí?