BezHladovění.cz

RECEPT: Orientální salát s rýží, cizrnou a pečeným květákem

Vyzkoušejte teplý salát s pečeným, rozvoněným květákem, díky němuž získá fantastickou chuť. V kombinaci s cizrnou, sušenými rajčaty a dalšími lahodnými ingrediencemi překvapí i jinak běžné „odpůrce“ zeleniny.

Rýžovo-cizrnový salát s vůní Orientu

Ingredience:

  • 1/2 hrnku rýže basmati
  • Hrnek cizrny
  • 1/2 hlavy květáku
  • Větší hrst sušených rajčat
  • Vetší hrst salátových listů
  • Lžička římského kmínu
  • Lžíce avokádového oleje
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka barevného pepře
  • Pár snítek koriandru
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Cizrnu dejte namočit nejlépe přes noc, poté ji vařte v nové vodě cca 1,5 hodiny.
  2. Rýži uvařte zvlášť dle návodu.
  3. Květák pokrájejte na menší růžičky, zakápněte je olejem a posypte kmínem. Poté je dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na cca 20 až 25 minut.
  4. Rajčata pokrájejte na malé kousky.
  5. Koriandr nasekejte nadrobno.
  6. Ve velké míse smíchejte uvařenou rýži, cizrnu, upečený květák, rajčata, listy salátu a koriandr.
  7. Nakonec vše osolte a opepřete dle chuti.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 12 hodin (10 trvá namáčení cizrny)

TIP: Salát lze podávat teplý i vychlazený. Poslouží jako plnohodnotné, nutričně výživné jídlo.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také náš další salát s cizrnou, avokádem a feta sýrem.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend