BezHladovění.cz

RECEPT: Orientální salát s rýží, cizrnou a pečeným květákem

Vyzkoušejte teplý salát s pečeným, rozvoněným květákem, díky němuž získá fantastickou chuť. V kombinaci s cizrnou, sušenými rajčaty a dalšími lahodnými ingrediencemi překvapí i jinak běžné „odpůrce“ zeleniny.

Rýžovo-cizrnový salát s vůní Orientu

Ingredience:

Postup:

  1. Rýži i cizrnu uvařte zvlášť dle návodu.
  2. Květák pokrájejte na menší růžičky, zakápněte je olejem a posypte kmínem. Poté je dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na cca 20 až 25 minut.
  3. Rajčata pokrájejte na malé kousky.
  4. Koriandr nasekejte nadrobno.
  5. Ve velké míse smíchejte uvařenou rýži, cizrnu, upečený květák, rajčata, listy salátu a koriandr.
  6. Nakonec vše osolte a opepřete dle chuti.

TIP: Salát lze podávat teplý i vychlazený. Poslouží jako plnohodnotné, nutričně výživné jídlo.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také náš další salát s cizrnou, avokádem a feta sýrem.

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama