Vyzkoušejte teplý salát s pečeným, rozvoněným květákem, díky němuž získá fantastickou chuť. V kombinaci s cizrnou, sušenými rajčaty a dalšími lahodnými ingrediencemi překvapí i jinak běžné „odpůrce“ zeleniny.
Rýžovo-cizrnový salát s vůní Orientu
Ingredience:
- 1/2 hrnku rýže basmati
- Hrnek cizrny
- 1/2 hlavy květáku
- Větší hrst sušených rajčat
- Vetší hrst salátových listů
- Lžička římského kmínu
- Lžíce avokádového oleje
- Špetka himalájské soli
- Špetka barevného pepře
- Pár snítek koriandru
Postup:
- Cizrnu dejte namočit nejlépe přes noc, poté ji vařte v nové vodě cca 1,5 hodiny.
- Rýži uvařte zvlášť dle návodu.
- Květák pokrájejte na menší růžičky, zakápněte je olejem a posypte kmínem. Poté je dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na cca 20 až 25 minut.
- Rajčata pokrájejte na malé kousky.
- Koriandr nasekejte nadrobno.
- Ve velké míse smíchejte uvařenou rýži, cizrnu, upečený květák, rajčata, listy salátu a koriandr.
- Nakonec vše osolte a opepřete dle chuti.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 12 hodin (10 trvá namáčení cizrny)
TIP: Salát lze podávat teplý i vychlazený. Poslouží jako plnohodnotné, nutričně výživné jídlo.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Ochutnejte také náš další salát s cizrnou, avokádem a feta sýrem.