RECEPT: Novoroční čočkový salát s červenou řepou

Těžko si představit novoroční tabuli bez čočky. Rádi držíte tradice, ale neholdujete klasické úpravě nakyselo? Inspirujte se naším zdravým, snadno stravitelným, a hlavně chuťově zajímavým receptem.

Čočkovo-rýžový salát s červenou řepou

Ingredience na 4 porce:

  • 150 g zelené čočky
  • 200 g rýže basmati
  • 1 středně velká červená řepa
  • 1 šalotka
  • Šťáva z ½ limetky
  • Špetka pepře
  • Čerstvý koriandr
  • Hrst vlašských ořechů

čočkový salát s červenou řepou

Postup:

  1. Předem namočenou čočku properte a uvařte dle návodu.
  2. Zvlášť uvařte také řepu (30 minut) a rýži (10 minut).
  3. Uvařenou řepu oloupejte a nastrouhejte najemno.
  4. Na nepřilnavé pánvi zpěňte nadrobno pokrájenou šalotku.
  5. Uvařenou čočku i rýži sceďte, a lehce je promíchejte spolu s řepou a šalotkou.
  6. Salát pokapejte limetkovou šťávou, posypte jemně rozemletými ořechy, nadrobno nasekaným koriandrem a na závěr jej dochuťte pepřem.

TIP: Salát je výborný i zastudena. Podobně jako těstovinový s fazolkami a sezamem.

Přejeme dobrou chuť!