Těžko si představit novoroční tabuli bez čočky. Rádi držíte tradice, ale neholdujete klasické úpravě nakyselo? Inspirujte se naším zdravým, snadno stravitelným, a hlavně chuťově zajímavým receptem.
Čočkovo-rýžový salát s červenou řepou
Ingredience:
- 150 g zelené čočky
- 200 g rýže basmati
- 1 středně velká červená řepa
- 1 šalotka
- 1 lžíce oleje z lískových ořechů
- Šťáva z ½ limetky
- Špetka pepře
- Čerstvý koriandr
- Hrst vlašských ořechů
Postup:
- Čočku namočte alespoň na hodinu, poté ji properte a uvařte dle návodu.
- Mezitím si uvařte také řepu doměkka a rýži dle návodu.
- Uvařenou řepu oloupejte a nastrouhejte najemno.
- Na nepřilnavé pánvi zpěňte nadrobno pokrájenou šalotku.
- Uvařenou čočku i rýži sceďte, a lehce je promíchejte spolu s řepou a šalotkou.
- Salát opepřete, pokapejte olejem, limetkovou šťávou, posypte jemně rozemletými, nasucho opraženými ořechy a nadrobno nasekaným koriandrem.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1, 5 hodiny
TIP: Salát je výborný i zastudena. Podobně jako těstovinový s fazolkami a sezamem.
Přejeme dobrou chuť!
reklama