RECEPT: Novoroční čočková sekaná

Domácí sekaná? Nemusí být pouze z masa dělaná. Připravená z čočky chutná dokonale, proto neměla by chybět na novoročním stole. Hojnost v dalším roce nechť vám přinese a každoroční tradicí ať stane se.


Novoroční domácí sekaná z čočky

Ingredience:

novoroční domácí sekaná z čočky

Postup:

  1. Lněná semínka zalijeme vlažnou vodou v poměru 1:3 a necháme je zgelovatět.
  2. Čočku propláchneme a namočíme alespoň na hodinu do vody. Poté vodu slijeme a čočku povaříme v nové vodě cca 30 minut.
  3. Mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli, česnek a zázvor nadrobno.
  4. Mrkev oškrábeme a nastrouháme najemno.
  5. Sušená rajčata i kapary nakrájíme na malé kousky.
  6. Do mixéru nasypeme vločky, přidáme k nim uvařenou čočku, mrkev, cibuli, česnek, rajčata, kapary, zázvor a hořčici.
  7. Směs ochutíme solí a chilli, v závěru k ní přidáme koriandr.
  8. Všechny ingredience nahrubo rozmixujeme.
  9. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  10. Formičku vyložíme pečicím papírem, nebo použijeme silikonovou s nepřilnavým povrchem.
  11. Čočkovou směs vtlačíme do formy, posypeme slunečnicovými semínky a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut dozlatova.
  12. Teplou nebo vychladnou sekanou servírujeme na kousku celozrnného pečiva, s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

TIP: Čočková sekaná je výborná potřená hořčicí a obložená nakládanou okurkou.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Jste spíš na maso? Vyzkoušejte sekanou z mletého masa s vajíčkem uprostřed.

RECEPT: Novoroční čočková sekaná
5 (100%) 2 hlasů