BezHladovění.cz

RECEPT: Novoroční čočková sekaná

Domácí sekaná? Nemusí být pouze z masa dělaná. Připravená z čočky chutná dokonale, proto neměla by chybět na novoročním stole. Hojnost v dalším roce nechť vám přinese a každoroční tradicí ať stane se.

Novoroční domácí sekaná z čočky

Ingredience:

novoroční domácí sekaná z čočky

Postup:

  1. Lněná semínka zalijte vlažnou vodou v poměru 1:3 a dejte je alespoň na 2 hodiny stranou.
  2. Čočku propláchněte a namočte alespoň na hodinu do vody. Poté vodu slijte a čočku povařte v nové vodě cca 30 minut.
  3. Mezitím si oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek a zázvor nadrobno.
  4. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte najemno.
  5. Sušená rajčata i kapary nakrájejte na malé kousky.
  6. Do mixéru nasypte vločky, přidejte k nim uvařenou čočku, mrkev, cibuli, česnek, rajčata, kapary, zázvor a hořčici.
  7. Směs ochuťte solí a chilli, v závěru k ní přidejte koriandr.
  8. Všechny ingredience nahrubo rozmixujte.
  9. Troubu předehřejte na 170 °C.
  10. Formičku vyložte pečicím papírem, nebo použijte silikonovou s nepřilnavým povrchem.
  11. Čočkovou směs vtlačte do formy, posypte slunečnicovými semínky a v předehřáté troubě pečte zhruba 45 minut dozlatova.
  12. Teplou nebo vychladnou sekanou servírujte na kousku celozrnného pečiva, s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 4,5 hodiny

reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

TIP: Čočková sekaná je výborná potřená hořčicí a obložená nakládanou okurkou.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Jste spíš na maso? Vyzkoušejte sekanou z mletého masa s vajíčkem uprostřed.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama
reklama
reklama