Print Options:

Domácí sekaná z čočky a vloček

Množství4 porceČas přípravy2 hodinČas vaření1 hodina 30 minutCelkový čas3 hodin 30 minut

 125 g zelené čočky
 ¼ hrnku jemných ovesných vloček
 1 ½ lžíce mletých lněných semínek
 1 větší mrkev
 1 menší cibule
 1 stroužek česneku
 malý kousek zázvoru
 1 hrst sušených rajčat
 1 hrst kapary
 1 lžička kvalitní hořčice
 ½ lžičky mletého chilli
 ½ lžičky himalájské soli
 1 hrst nasekaného čerstvého koriandru
 slunečnicová semínka na posypání
1

Lněná semínka zalijte vlažnou vodou v poměru 1:3 a dejte je alespoň na 2 hodiny stranou.

2

Čočku propláchněte a namočte alespoň na hodinu do vody. Poté vodu slijte a čočku povařte v nové vodě cca 30 minut.

3

Mezitím si oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek a zázvor nadrobno.

4

Mrkev oškrábejte a nastrouhejte najemno.

5

Sušená rajčata i kapary nakrájejte na malé kousky.

6

Do mixéru nasypte vločky, přidejte k nim uvařenou čočku, mrkev, cibuli, česnek, rajčata, kapary, zázvor a hořčici.

7

Směs ochuťte solí a chilli, v závěru k ní přidejte koriandr.

8

Všechny ingredience nahrubo rozmixujte.

9

Troubu předehřejte na 170 °C.

10

Formičku vyložte pečicím papírem, nebo použijte silikonovou s nepřilnavým povrchem.

11

Čočkovou směs vtlačte do formy, posypte slunečnicovými semínky a v předehřáté troubě pečte zhruba 45 minut dozlatova.

12

Teplou nebo vychladnou sekanou servírujte na kousku celozrnného pečiva, s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

Nutrition Facts

porce 4