Nepečené badyánové sušenky

Jaké dobroty by podle vás neměly chybět na vánočním stole? Za nás rozhodně nepečené badyánové sušenky s perfektními nutričními hodnotami. Tenhle bleskurychlý recept stihnete připravit ještě do Štědrého večera.

Množství4 porce
Celkový čas3 hodin

Ingredience

 100 g datlí
 100 g vlašských ořechů
 1 lžička raw kakaového prášku
  lžičky mletého badyánu
  lžičky mleté skořice
 špetka mleté vanilky
 špetka himalájské soli

Postup

1

Datle rozmixujte na pastu.

2

K datlové pastě přihoďte ořechy a přisypte zbylé ingredience.

3

Vše společně rozmixujte.

4

Výsledné “těsto” dejte odležet do lednice alespoň na hodinu.

5

Vychlazené “těsto” rovnoměrně rozválejte a vykrajujte z něho vámi zvolené tvary.

6

Sušenky přemístěte na tác a dejte je ztuhnout do mrazáku.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 100 g datlí
 100 g vlašských ořechů
 1 lžička raw kakaového prášku
  lžičky mletého badyánu
  lžičky mleté skořice
 špetka mleté vanilky
 špetka himalájské soli
Nepečené badyánové sušenky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.