BezHladovění.cz

RECEPT: Nepečené badyánové sušenky

Jaké dobroty by podle vás neměly chybět na vánočním stole? Za nás rozhodně nepečené badyánové sušenky s perfektními nutričními hodnotami. Tenhle bleskurychlý recept stihnete připravit ještě do Štědrého večera.

Raw sušenky s badyánem

Ingredience:

  • 100 g datlí
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 lžička raw kakaového prášku
  • 1/3 lžičky mletého badyánu
  • 1/3 lžičky mleté skořice
  • Špetka mleté vanilky
  • Špetka himalájské soli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Datle rozmixujte na pastu.
  2. K datlové pastě přihoďte ořechy a přisypte zbylé ingredience.
  3. Vše společně rozmixujte.
  4. Výsledné „těsto“ dejte odležet do lednice alespoň na hodinu.
  5. Vychlazéné „těsto“ rovnoměrně rozválejte a vykrajujte z něho vámi zvolené tvary.
  6. Sušenky přemístěte na tác a dejte je ztuhnout do mrazáku.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 3 hodiny

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Prostřete letos na Vánoce zdravě a inspirujte se našimi fit vánočními recepty.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend