Zbyla vám pohanka a nevíte, co s ní? Připravte z ní a pár dalších ingrediencí výživný a sytý salát lahodný i druhý den.
Pohankový salát s rajčaty a mandlemi
Ingredience:
- 300 g pohanky
- Červená cibule
- Hrst mandlí
- 25 g čerstvé bazalky
- 150 g sušených rajčat nenaložených v oleji
- 50 g nakládaných kapary
- Hrst nesířených hrozinek
- Špetka černého pepře
- 3 lžíce panenského olivového oleje lisovaného za studena
- 2 lžíce tahini
- Lžička jablečného octa
- Bylinky na ozdobení
Postup:
- Pohanku důkladně propláchněte a uvařte dle návodu.
- Rajčata namočte do horké vody, po chvilce (cca 10-15 minut) slijte.
- Kapary propláchněte.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Mandle zlehka nasucho opražte.
- Uvařenou a vychladlou pohanku promíchejte s cibulí, rajčaty, kapary, mandlemi a bazalkou.
- Vše dochuťte pepřem a dresinkem (olej, tahini, ocet) a promíchejte.
- Salát podávejte vychlazený, posypaný čerstvými bylinkami (petrželkou, koriandrem).
TIP: Nepřišli jste pohance na chuť? Nahraďte ji kroupami či quinoou.
Přejeme dobrou chuť.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 45 minut
reklama