Kuřecí roláda se sýrovou nádivkou

Hledáte tip na roládu, která se vždy povede? Zkuste tuhle. Kuřecí prsa nabízí skvělý zdroj kvalitních živočišných bílkovin. Recept je velmi lehký, zdravý a uctíte s ním i vzácnou návštěvu.

Množství4 porce

Ingredience

 600 g kuřecích prsou
 4 celozrnné kaiserky
 50 g sýra Gran Moravia nastrouhaného najemno
 20 g másla
 200 ml polotučného mléka
 1 vejce
 špetka muškátového oříšku
 1 kávová lžička jedlé sody
 svazek čerstvé listové petrželky
 sůl
 čerstvě mletý pepř
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Kaiserky nakrájejte na kostky a dejte je do mísy.

3

Petrželku nasekejte nadrobno a přidejte ji k pečivu.

4

Přidejte mléko, vejce, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, muškátový oříšek a jedlou sodu.

5

Rukama vše zpracujte tak, aby vzniklo celistvé těsto vhodné na nádivku.

6

Kuřecí prso v půli nakrojte a rozevřete.

7

Paličkou na maso rozevřené prso trošku naklepejte, aby se ztenčilo a plocha prsa zvětšila.

8

Prso osolte, opepřete a vložte nádivku. Tu rozprostřete doprostřed masa po celé délce.

9

Prso nyní zarolujte a pomocí párátek jej spojte.

10

Takto postupujte se všemi prsíčky.

11

Hotové rolky vložte do větší zapékací mísy.

12

K rolkám přidejte plátky masa.

13

Pečicí mísu / formu zakryjte víkem, nebo přikryjte alobalem.

14

Pečte asi hodinu dozlatova.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 600 g kuřecích prsou
 4 celozrnné kaiserky
 50 g sýra Gran Moravia nastrouhaného najemno
 20 g másla
 200 ml polotučného mléka
 1 vejce
 špetka muškátového oříšku
 1 kávová lžička jedlé sody
 svazek čerstvé listové petrželky
 sůl
 čerstvě mletý pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Kaiserky nakrájejte na kostky a dejte je do mísy.

3

Petrželku nasekejte nadrobno a přidejte ji k pečivu.

4

Přidejte mléko, vejce, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, muškátový oříšek a jedlou sodu.

5

Rukama vše zpracujte tak, aby vzniklo celistvé těsto vhodné na nádivku.

6

Kuřecí prso v půli nakrojte a rozevřete.

7

Paličkou na maso rozevřené prso trošku naklepejte, aby se ztenčilo a plocha prsa zvětšila.

8

Prso osolte, opepřete a vložte nádivku. Tu rozprostřete doprostřed masa po celé délce.

9

Prso nyní zarolujte a pomocí párátek jej spojte.

10

Takto postupujte se všemi prsíčky.

11

Hotové rolky vložte do větší zapékací mísy.

12

K rolkám přidejte plátky masa.

13

Pečicí mísu / formu zakryjte víkem, nebo přikryjte alobalem.

14

Pečte asi hodinu dozlatova.

Notes

Kuřecí roláda se sýrovou nádivkou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.