BezHladovění.cz

RECEPT: Krémová ovesná kaše s cuketou

Napadlo vás nastavit kaši cuketou? Cuketou, díky její neutrální chuti, zahustíte kdejaký pokrm. Kaše díky ní nabyde nejen na objemu, ale také co do nutričních hodnot. Promění se v krémově jemnou záležitost plnou zdraví prospěšné vlákniny.

Krémová cuketovo-ovesná kaše

Ingredience:

  • 50 g jemně mletých ovesných vloček
  • 50 g cukety
  • 1 1/2 jablka
  • 200 ml mandlového mléka
  • Lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
  • 1/2 lžičky mletého badyánu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • Lžička mleté skořice
  • Lžíce 100% mandlového másla
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
8 rychlých tipů, jak si dochutit kaši ke snídani

Postup:

  1. Chia semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.
  2. Cuketu a 1/2 jablka omyjte a nastrouhejte nahrubo.
  3. Vločky spolu s cuketou a jablkem zalijte mlékem, okořeňte badyánem a zázvorem a za stálého míchání povařte do zhoustnutí.
  4. Kaši servírujte přelitou chia gelem, mandlovým máslem, posypanou skořicí a ozdobenou plátky jablka.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 2 hodiny 15 minut (2 hodiny trvá, než se semínka změní v gel)

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušejte i další rychlé kaše k snídani z kuchyně BezHladovění.cz.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend