RECEPT: Křehké vanilkové cukroví s pudingovou náplní

Receptů na tradiční vánoční cukroví je celá řada. Co takhle vyzkoušet náš nevšední druh křehkého vanilkového cukroví s pudingovou náplní? Díky pudingu je měkké a mimořádně vláčné, navíc báječně voní, a ještě lépe chutná.

Vánoční cukroví s vanilkou a pudingovým krémem

Ingredience:

vánoční cukroví s vanilkou a pudingem

Postup:

  1. V míse smícháme mouku, ½ sáčku pudingu a vanilkový lusk.
  2. Ve druhé míse vyšleháme kokosové mléko s arašídovým máslem a datlovým sirupem.
  3. Tekuté ingredience pomalu přiléváme k sypkým.
  4. Vyhněteme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme jej v lednici odpočinout alespoň 24 hodin.
  5. Připravené těsto rozválíme na placku o tloušťce cca 2–3 cm.
  6. Vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Pečeme 10–15 minut v závislosti na typu trouby, přičemž cukroví kontrolujeme, aby příliš nezhnědlo.
  8. Upečené cukroví necháme vychladnout a poté je slepíme vanilkovým pudingem (½ pudingového sáčku + mandlové mléko).
  9. Nakonec slepené cukroví polijeme hořkou čokoládou a zdobíme dle vlastní fantazie, například strouhaným kokosem.
  10. Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě v chladu a temnu.

TIP: Cukroví můžete slepit místo pudingu svým oblíbeným džemem.

Přejeme krásné Vánoce!