BezHladovění.cz

RECEPT: Křehké vanilkové cukroví s pudingovou náplní

Receptů na tradiční vánoční cukroví je celá řada. Co takhle vyzkoušet náš nevšední druh křehkého vanilkového cukroví s pudingovou náplní? Díky pudingu je měkké a mimořádně vláčné, navíc báječně voní, a ještě lépe chutná.

Vánoční cukroví s vanilkou a pudingovým krémem

Ingredience:

  • 250 g špaldové mouky
  • 40 g vanilkového pudingu (např. BIO puding bez lepku vanilkový Amylon)
  • 160 g kokosového mléka
  • 250 ml mandlového mléka
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 3 lžíce datlového sirupu
  • 1 vanilkový lusk
  • Hořká čokoláda a strouhaný kokos na ozdobu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. V míse smícháme mouku, ½ sáčku pudingu a vanilkový lusk.
  2. Ve druhé míse vyšleháme kokosové mléko s arašídovým máslem a datlovým sirupem.
  3. Tekuté ingredience pomalu přiléváme k sypkým.
  4. Vyhněteme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme ho v lednici odpočinout alespoň přes noc.
  5. Připravené těsto rozválíme na placku o tloušťce cca 2–3 cm.
  6. Vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Pečeme 10–15 minut v závislosti na typu trouby, přičemž cukroví kontrolujeme, aby příliš nezhnědlo.
  8. Upečené cukroví necháme vychladnout a poté je slepíme vanilkovým pudingem (½ pudingového sáčku + mandlové mléko).
  9. Nakonec slepené cukroví polijeme hořkou čokoládou a zdobíme dle vlastní fantazie, například strouhaným kokosem.
  10. Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě v chladu a temnu.

Počet porcí: 20

Doba přípravy: 11,5 hodiny (10 hodin trvá, než se těsto odleží)

TIP: Cukroví můžete slepit místo pudingu svým oblíbeným džemem.

Přejeme krásné Vánoce!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend