Receptů na tradiční vánoční cukroví je celá řada. Co takhle vyzkoušet náš nevšední druh křehkého vanilkového cukroví s pudingovou náplní? Díky pudingu je měkké a mimořádně vláčné, navíc báječně voní, a ještě lépe chutná.
Vánoční cukroví s vanilkou a pudingovým krémem
Ingredience:
- 250 g špaldové mouky
- 40 g vanilkového pudingu (např. BIO puding bez lepku vanilkový Amylon)
- 160 g kokosového mléka
- 250 ml mandlového mléka
- 2 lžíce arašídového másla
- 3 lžíce datlového sirupu
- 1 vanilkový lusk
- Hořká čokoláda a strouhaný kokos na ozdobu
Postup:
- V míse smícháme mouku, ½ sáčku pudingu a vanilkový lusk.
- Ve druhé míse vyšleháme kokosové mléko s arašídovým máslem a datlovým sirupem.
- Tekuté ingredience pomalu přiléváme k sypkým.
- Vyhněteme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme ho v lednici odpočinout alespoň přes noc.
- Připravené těsto rozválíme na placku o tloušťce cca 2–3 cm.
- Vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme 10–15 minut v závislosti na typu trouby, přičemž cukroví kontrolujeme, aby příliš nezhnědlo.
- Upečené cukroví necháme vychladnout a poté je slepíme vanilkovým pudingem (½ pudingového sáčku + mandlové mléko).
- Nakonec slepené cukroví polijeme hořkou čokoládou a zdobíme dle vlastní fantazie, například strouhaným kokosem.
- Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě v chladu a temnu.
Počet porcí: 20
Doba přípravy: 11,5 hodiny (10 hodin trvá, než se těsto odleží)
TIP: Cukroví můžete slepit místo pudingu svým oblíbeným džemem.
Přejeme krásné Vánoce!
reklama