Jsou rychlé, šťavnaté, výborně chutnají, do diety hodí se a moc vás nestojí. Vašemu zdraví prospějí, a to díky cenným látkám, které v sobě kapustičky skrývají.
Obsah článku:
Pečené karbanátky s kapustou
Ingredience:
- 2 velké mrkve
- ¼ cukety
- 6 růžičkových kapustiček
- Petrželka kudrlinka
- Čerstvý koriandr
- Lžíce sušených italských bylinek
- 2 lžíce mletých lněných semínek + 6 lžic vody
- ½ hrnku cizrnové mouky
- Špetka himalájské soli
- Špetka pepře
Postup:
- Lněná semínka zalijte vodou a odložte na 2 hodiny stranou.
- Mezitím si nastrouhejte mrkve a cuketu nahrubo.
- Kapustičky očistěte a rozmixujte najemno.
- Petrželku i koriandr nasekejte nadrobno.
- Všechny ingredience (včetně lněného gelu) promíchejte.
- Z těsta vytvarujte karbanátky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20–25 minut.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 2 hodiny, 35 minut
Přejeme dobrou chuť!
Ochutnejte také další karbanátky podle BezHladovění:
reklama