BezHladovění.cz

RECEPT: Kapustové karbanátky s cuketou a bylinkami

Jsou rychlé, šťavnaté, výborně chutnají, do diety hodí se a moc vás nestojí. Vašemu zdraví prospějí, a to díky cenným látkám, které v sobě kapustičky skrývají.

Pečené karbanátky s kapustou

Ingredience:

  • 2 velké mrkve
  • ¼ cukety
  • 6 růžičkových kapustiček
  • Petrželka kudrlinka
  • Čerstvý koriandr
  • Lžíce sušených italských bylinek
  • 2 lžíce mletých lněných semínek + 6 lžic vody
  • ½ hrnku cizrnové mouky
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka pepře
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Lněná semínka zalijte vodou a odložte na 2 hodiny stranou.
  2. Mezitím si nastrouhejte mrkve a cuketu nahrubo.
  3. Kapustičky očistěte a rozmixujte najemno.
  4. Petrželku i koriandr nasekejte nadrobno.
  5. Všechny ingredience (včetně lněného gelu) promíchejte.
  6. Z těsta vytvarujte karbanátky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20–25 minut.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 2 hodiny, 35 minut

Přejeme dobrou chuť!

Ochutnejte také další karbanátky podle BezHladovění:

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend