RECEPT: Kapustové karbanátky s cuketou a bylinkami

Jsou rychlé, šťavnaté, výborně chutnají, do diety hodí se a moc vás nestojí. Vašemu zdraví prospějí, a to díky cenným látkám, které v sobě kapustičky skrývají.

Pečené karbanátky s kapustou

Ingredience:

  • 2 velké mrkve
  • ¼ cukety
  • 6 růžičkových kapustiček
  • Petrželka kudrlinka
  • Čerstvý koriandr
  • Lžíce sušených italských bylinek
  • 2 lžíce mletých lněných semínek + 6 lžic vody
  • ½ hrnku cizrnové mouky
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka pepře

Postup:

  1. Lněná semínka zalijte vodou a odložte na 2 hodiny stranou.
  2. Mezitím si nastrouhejte mrkve a cuketu nahrubo.
  3. Kapustičky očistěte a rozmixujte najemno.
  4. Petrželku i koriandr nasekejte nadrobno.
  5. Všechny ingredience (včetně lněného gelu) promíchejte.
  6. Z těsta vytvarujte karbanátky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20–25 minut.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 2 hodiny, 35 minut

Přejeme dobrou chuť!

Ochutnejte také další karbanátky podle BezHladovění:

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.