BezHladovění.cz

RECEPT: Jarní závitky s tahini dipem

Dejte šanci syrové stravě. Je všestranná, jednoduchá a velmi chutná. O očistných účincích nemluvě. Začněte třeba jednoduchým receptem na závitky z čerstvé zeleniny a dvojitou dávkou bylinek.

Raw jarní zeleninové rolky

Ingredience:

  • 4 rýžové papíry
  • 1 plát řasy Nori
  • 1 mrkev
  • ½ salátové okurky
  • Hrst baby špenátu
  • 1 nať jarní cibulky
  • Čerstvý koriandr
  • Čerstvá máta
  • 1 lžíce tahini pasty
  • 1 lžíce 100% arašídového másla
  • 3 datle
  • Kousek zázvoru
  • Trocha vlažné vody na zředění dipu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Okurku a mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky.
  2. Koriandr a mátu nasekejte nadrobno.
  3. Zázvor oloupejte.
  4. Tahini pastu, arašídové máslo, datle, vodu a zázvor rozmixujte do jemné konzistence.
  5. Rýžové papíry namočte ve vlažné vodě dle návodu. Poté je osušte a odložte na rovnou, čistou plochu.
  6. Do středu každého papíru položte ¼ řasy Nori a na ni vždy část mrkve, okurky, špenátu, cibulky, koriandru a máty.
  7. Každý papír zarolujte a servírujte spolu s dipem.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 20 minut

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Máte chvilku času? Připravte si domácí tahini pastu jen ze sezamu a oleje, bez konzervantů a jiných zbytečných přísad.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend