BezHladovění.cz

RECEPT: Jarní pohankové rizoto

Klasické italské rizoto, přesněji řečeno risotto, je něco nepopsatelně lahodného. Na obdobný způsob lze připravit i jiné obilniny či pseudoobilniny (quinou, pohanku). Například následující recept na jarní pohankové rizoto, které určitě musíte vyzkoušet.

Jarní pohankové risotto

(4 porce)

Ingredience:

PŘEČTĚTE SI
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na malé kostičky.
  2. Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.
  3. Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.
  4. Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.
  5. Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.
  6. Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.
  7. Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.

Naše tipy!

  1. Nejlepší je rizoto podávat čerstvé.
  2. Často používanou veganskou „náhradou“ parmazánu na dochucení je lahůdkové droždí.
  3. Pokud se ovšem nevyhýbáte sýrům, nic nebrání zachovat rizotu jeho italskou klasiku.
RECEPT: Jarní pohankové rizoto
5 (100%) 1 hlasů

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...