BezHladovění.cz

RECEPT: Jarní pohankové rizoto

Klasické italské rizoto, přesněji řečeno risotto, je něco nepopsatelně lahodného. Na obdobný způsob lze připravit i jiné obilniny či pseudoobilniny (quinou, pohanku).

reklama

Například následující recept na jarní pohankové rizoto, které určitě musíte vyzkoušet.

Jarní pohankové risotto

Ingredience:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 200 g pohanky (krup)
  • 1 hrnek suchého bílého vína
  • ¾ litru zeleninového vývaru
  • 1 hrnek mladého hrášku
  • Svazek jarní cibulky
  • Sůl
  • Pepř
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • Hrst pažitky
  • Hrst klíčků
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na malé kostičky.
  2. Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.
  3. Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.
  4. Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.
  5. Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.
  6. Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.
  7. Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.

Počet porcí: 4

Naše tipy!

  1. Nejlepší je rizoto podávat čerstvé.
  2. Často používanou veganskou „náhradou“ parmazánu na dochucení je lahůdkové droždí.
  3. Pokud se ovšem nevyhýbáte sýrům, nic nebrání zachovat rizotu jeho italskou klasiku.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama