Jarní pohankové rizoto

Klasické italské rizoto, přesněji řečeno risotto, je něco nepopsatelně lahodného. Na obdobný způsob lze připravit i jiné obilniny či pseudoobilniny (quinou, pohanku).

Množství4 porce

Ingredience

 1 lžíce olivového oleje
 1 středně velká cibule
 200 g pohanky (krup)
 1 hrnek suchého bílého vína
 ¾ l zeleninového vývaru
 1 hrnek mladého hrášku
 1 svazek jarní cibulky
 sůl
 pepř
 3 lžíce lahůdkového droždí
 hrst pažitky
 hrst klíčků
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě a pečeme s láskou

  • Přes 90 odlehčených receptů na zdravější pečení
  • Chytrá tabulka alternativ na úpravu rodinných receptů
  • Recepty bez cukru, které budou chutnat sladce
  • Recepty pro alergiky na laktózu i mléčnou bílkovinu
  • Vyzkoušené bezlepkové pečení i pro začátečníky
  • Suroviny koupíte v běžném supermarketu
  • Upečeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Cibuli nakrájíme na malé kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.

3

Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.

4

Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.

5

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.

6

Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.

7

Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 lžíce olivového oleje
 1 středně velká cibule
 200 g pohanky (krup)
 1 hrnek suchého bílého vína
 ¾ l zeleninového vývaru
 1 hrnek mladého hrášku
 1 svazek jarní cibulky
 sůl
 pepř
 3 lžíce lahůdkového droždí
 hrst pažitky
 hrst klíčků

Postup

1

Cibuli nakrájíme na malé kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.

3

Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.

4

Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.

5

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.

6

Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.

7

Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.

Notes

Jarní pohankové rizoto
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...