Taky se na sezónu jahod těšíte hned od chvíle, kdy skončí ta minulá? My taky. I doma u naší blogerky Lucky jahody mizí doslova rychlostí blesku.
Proto se nemohla dočkat, až pro vás připraví nějaký recept právě s jahodami.
A s čím je má nejradši? S kokosovou šlehačkou. A to vše proměnila v tento báječný dort…
Obsah článku:
Jahodovo-kokosový dort
Ingredience na korpus:
- 325 g celozrnné pšeničné mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- ½ lžičky kardamomu
- Kůra z ¼ pomeranče
- 125 ml kokosového oleje
- 125 ml medu
- 1 hrnek mandlového mléka
- šťáva z 1 pomeranče
- 1 banán
- 1 lžička vanilkového extraktu
Ingredience na kokosovou šlehačku:
- 1 plechovka kokosového mléka
- Špetka vanilkového prášku
- 3 lžíce kešu másla
- 2 lžíce medu
- 200 g čerstvých jahod
Postup:
- Plechovku kokosového mléka dáme na pár hodit chladit do lednice.
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
- V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, kardamomem a pomerančovou kůrou.
- V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s medem, mandlovým mlékem, pomerančovou šťávou, rozmačkaným banánem a vanilkovým extraktem.
- Tekutou směs vlijeme k sypké, důkladně zpracujeme v tekutější těsto.
- Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 45 minut.
- Mezitím si připravíme šlehačku.
- Otevřeme plechovku kokosového mléka – použijeme pouze tučnou část – a vyšleháme ji spolu s vanilkovým práškem, kešu máslem a medem v tuhou šlehačku.
- Vychladlý korpus můžeme přepůlit a promazat jej i uprostřed.
- Já jej tentokrát jen potřela na povrchu. Ozdobíme jahodami, mátou a dáme chladit do lednice.
Přejeme dobrou chuť!
reklama