BezHladovění.cz

RECEPT: Jahodový dort s kokosem

Taky se na sezónu jahod těšíte hned od chvíle, kdy skončí ta minulá? My taky. I doma u naší blogerky Lucky jahody mizí doslova rychlostí blesku.

Proto se nemohla dočkat, až pro vás připraví nějaký recept právě s jahodami.

A s čím je má nejradši? S kokosovou šlehačkou. A to vše proměnila v tento báječný dort…

Jahodovo-kokosový dort

Ingredience na korpus:

  • 325 g celozrnné pšeničné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • ½ lžičky kardamomu
  • Kůra z ¼ pomeranče
  • 125 ml kokosového oleje
  • 125 ml medu
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 1 banán
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Ingredience na kokosovou šlehačku:

Jahodový dort s kokosem

Postup:

  1. Plechovku kokosového mléka dáme na pár hodit chladit do lednice.
  2. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  3. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, kardamomem a pomerančovou kůrou.
  4. V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s medem, mandlovým mlékem, pomerančovou šťávou, rozmačkaným banánem a vanilkovým extraktem.
  5. Tekutou směs vlijeme k sypké, důkladně zpracujeme v tekutější těsto.
  6. Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 45 minut.
  7. Mezitím si připravíme šlehačku.
  8. Otevřeme plechovku kokosového mléka – použijeme pouze tučnou část – a vyšleháme ji spolu s vanilkovým práškem, kešu máslem a medem v tuhou šlehačku.
  9. Vychladlý korpus můžeme přepůlit a promazat jej i uprostřed.
  10. Já jej tentokrát jen potřela na povrchu. Ozdobíme jahodami, mátou a dáme chladit do lednice.

Přejeme dobrou chuť!

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...